REKLAMI GEÇ

Eğitim masrafları için sergi açtı

Eğitim masrafları için sergi açtı

Denizli’de işitme engelli 14 yaşındaki genç kız, eğitim masraflarını karşılamak için yağlı boya resim sergisi açtı.

/ DENİZLİHABER / 28 Ocak 2012 Cumartesi, 16:14

Celal Günaydın Resim Atölyesi’nde 4 yıldan bu yana yağlı boya romantik tablolar yapan doğuştan işitme ve konuşma engelli 14 yaşındaki Serpil Kılınç, ilk kişisel sergisini açtı.

Denizli Belediyesi Turan Bahadır Sergi Salonu’nda açılan ve bir hafta boyunca gezilebilecek olan sergide 40 yağlı boya eserini sergileyen Serpil Kılınç, yaptığı tabloları satarak eğitim masraflarını karşılamayı hedefliyor.

Kılınç’ın sergi açmasına destek veren atölye sahibi Ressam Celal Günaydın, gazetecilere yaptığı açıklamada, doğuştan engelli olan Serpil’in, 4 yıldır atölyede yağlı boya çalışmaları yaptığını söyledi.

Kılınç’ın resim yaparak mutlu olduğunu belirten Günaydın, “Serpil, İşitme Engelliler Meslek Lisesi 2. sınıfına devam ediyor. Resme karşı çok yetenekli olan Serpil’in eğitim masraflarını karşılaması için ilk kişisel sergisini açtık. Bir hafta açık kalacak sergide Serpil’in yaptığı 40 yağlı boya tabloyu satacağız. Elde edeceğimiz gelir de Serpil’in eğitim masraflarında kullanılacak” dedi.

Serpil Kılınç’ın 10 yaşındayken atölyede resimle tanıştığını anlatan Günaydın, şunları söyledi: Engellerine rağmen Serpil çok becerikli ve yetenekli. Kısa sürede resim üzerine büyük yol aldı. Serpil, artık geNç kızlık çağlarına geldiği için bir yıldan bu yana romantik kadın resimleri yapmayı çok seviyor. Özellikle de yağlı boya tabloları severek hazırlıyor. Atölyede bizimle birlikte resim yaparken adeta hayattan kopuyor, yüzü gülüyor, çok mutlu oluyor. Onun mutluluğu bizleri de mutlu ediyor. Genç bir kızın hayallerini yaşamasına destek olmak isteyen sanatsever hayırseverleri bekliyoruz.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı