REKLAMI GEÇ

FESTİVAL TAM GAZ SÜRÜYOR

FESTİVAL TAM GAZ SÜRÜYOR

Denizli Belediyesi’nin bu yıl 11. sini düzenlediği Uluslararası Halk Dansları Festivali, tüm hızıyla devam ediyor. 12 ülkeden 450 dansçının yer aldığı festival, renkli görüntülere sahne oluyor.

/ DENİZLİHABER / 2 Temmuz 2011 Cumartesi, 14:46

Festival programı, her gün Çınar Meydanı, İncilipınar Parkı, Adalet Parkı, Yenişehir Abalıoğlu İlköğretim Okulu Bahçesi ve Meska Anfi Tiyatro’da gerçekleşiyor. Binlerce kişi festival coşkusunu yaşamak için parklara akın ediyor.

Festivalde en çok ilgiyi Azerbaycan Grubu gördü. Azerbaycan ekibinin gösterisi adeta nefesleri kesti. Ekip kıvrak oyunları ve sahne performanslarıyla herkesi kendine hayran bıraktı. Meksika ve Kore’nin oyunları ise festivale damgasını vurdu. Ekiplerin oyunları ve birbirinden güzel dansları geceye ayrı bir renk kattı. Yunanistan ekibi ise ilginç oyunlarıyla izleyenleri büyüledi.

Her gün 4 farklı yerde gerçekleşen festivalde, 12 grup 3’e bölündü. Gruplar her gün farklı bir park ve meydan olmak üzere sahneye çıktı. Böylece, izleyiciler sadece bir yerdeki programı takip etmeleriyle tüm grupların oyunlarını ve danslarını seyretmiş olacak.

Festivalin Cuma günkü programı ise hız kesmeden devam edecek. Programın galası ise Ziya Tıkıroğlu Açık Hava Tiyatrosu’nda düzenlenecek. 1 Temmuz 2011/Cumartesi günü saat 21:15’de başlayacak. Galada, festivalde yer alan KKTC, Denizli Belediyesi PAHOY Halk Dansları Topluluğu, Ukrayna, Makedenyo, Litvanya, Sırbistan, Polonya, Meksika, Kore, Yunanistan, Azerbaycan ve Hırvatistan gruplarının tamamı gösteri sunacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı