REKLAMI GEÇ

Günay hem gönül aldı hem doktora

Günay hem gönül aldı hem doktora

Denizli’ye önemli bir sahne kazandıran hayırsever işadamı Hasan Kasapoğlu’na teşekkür Bakan Günay’dan, plaket ise PAÜ Rektörü Prof. Dr. Bağcı’dan geldi. Denizli’ye gelen Kültür ve Turizm Bakanı Günay da fahri doktora aldı.

/ DENİZLİHABER / 24 Aralık 2011 Cumartesi, 19:48

Vali Abdülkadir Demir, AKP Denizli Milletvekilleri Nihat Zeybekci, Mehmet Yüksel, Nurcan Dalbudak ve Bilal Uçar, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan ve TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy ve davetlilerin de katıldığı ilk tören, hayırsever işadamı Hasan Kasapoğlu tarafından Pamukkale Üniversitesi’nde yaptırılan Hasan Kasapoğlu Kültür Merkezi’nin açılışında gerçekleşti.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay açılış kurdelesini protokol üyeleri ile birlikte kesti. Buradaki törende PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı ve Bakan Günay kısa birer konuşma yaptı. Hasan Kasapoğlu Kültür Merkezi’nin açılışını yapan Günay “Hasan Kasapoğlu arkadaşımıza teşekkür ederim. Allah her yurttaşımıza böyle bir hayırlı hizmete katkı yapmak ve ismini böyle güzel vesilelerle bir bilim merkezinin duvarına yazdırmayı nasip etsin” diye konuştu. Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı Hasan Kasapoğlu’na plaket verdi. Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci de Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’a antik Yunanda doğanın uyanış tanrısı olan Persefone’nin heykel başını verdi.

Buradaki törenin ardından PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki fahri doktora ve cüppe giyme törenine geçildi. Kalabalık bir davetli topluluğunun katıldığı tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı yaptığı açılış konuşmasında sözde Ermeni Yasa Tasarısı ile ilgili Fransa Ulusal Meclisi’nin aldığı karara tepki göstererek, PAÜ Senatosu’nun kınama kararını okudu.

Rektör Bağcı, “22 Aralık 2011 tarihinde 577 milletvekiline sahip Fransa Ulusal Meclisi’nde 50 milletvekilinin katılımı ile gerçekleştirilen oturumda kabul edilen sözde Ermeni soykırım iddialarını kabul etmeyenlere para ve hapis cezasını öngören karar bir skandaldır ve insanlık tarihine kara bir leke olarak geçmiştir. PAÜ olarak kararı şiddetle kınıyoruz” dedi.

Bağcı daha sonra AKP Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci’ye PAÜ Fahri Doktorasını verip, cübbesini giydirdi. AKP Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci yaptığı konuşmada, “Bu unvanı bize layık gören PAÜ Senatosu’na çok teşekkür ediyorum. İnşallah sizlerin verdiği bu değere, bundan sonraki ömrümün geri kalanında, gerek siyasetin her alanında, gerekse Denizli’nin tüm hizmet alanlarında buna layık olmaya çalışacağım” dedi.

PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı daha sonra Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’a Fahri Doktora unvanını verip cübbesini giydirdi. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Pamukkale Üniversitesi’nden böyle bir unvan almanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, “Türkiye’nin her yerinde tarihi ayağa kaldırmaya çalışıyoruz. Anadolu toprakları, Şair Ahmet Arif’in dediği gibi tarih, kültür ve arkeoloji açısından zengin topraklar. Üzerinde sayısız uygarlıkların ayak izleri var. Biz Türkiye Cumhuriyeti olarak hangi dönemden ne kalmışsa, ayrımsız hepsine sahip çıkmaya çalışıyoruz. Bu anlayışla çalışıyoruz. İster Urartulardan, ister Frigyalılar’dan, ister Lidyalılar’dan, ister Selçuklular’dan, ister Osmanlı’dan, ister Türkiye Cumhuriyeti’nin son yıllarından kalsın, mademki hepsi Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisindedir, hepsi bizimdir, hepsi insanlığın önünde bize emanettir. Çocuklarımıza baktığımız gibi bunlara bakmamız ve dünyanın önüne bütün bunları iftiharla sergilememiz gerekiyor” dedi.

Bu anlayışla çalıştıklarını belirten Bakan Günay, Laodikya’ya da, Hierapolis’e de, Selimiye’ye de, Konya’da Mevlana’ya da, Hacı Bektaş’a da, Sümelaya’da, Akdamar’a da, Beyşehir’deki Eşrefoğlu Camii’ne de ayrımsız hepsine sahip çıktıklarını belirterek, hepsinin insanlığın bir emaneti olduğunu ifade etti.

Türkiye’nin kültür varlığına ne kadar sahip çıkılırsa, Türkiye’nin dünyadaki saygınlığının da o kadar yükseleceğini belirten Bakan Günay, “Bizim tek bir hedefimiz var. 1923’ün 100. yıldönümünde, yani 2023 yılında Mustafa Kemal’in hayalini, bir hayal olmaktan çıkarıp gerçek yapmak. Türkiye’yi çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkarmak. Amacımız, hayalimiz budur. Bunun için çalışıyor, bunun için uğraşıyoruz” dedi.

PAÜ’nün bu unvanını büyük bir şerefle kabul ettiğini söyleyen Bakan Günay, “Annem ve babam keşke benim güzel yıllarımı da görselerdi. Çok isterdim. Ne yazık ki, delikanlı yaşta milletvekili olduğumu gördüler ama, sonra gök kubbenin, hem Türkiye’nin hem benim üzerime haksız bir şekilde çöktüğünü gördüler ve gerisini çok fazla anlamadılar. Sonraki güzel günleri ne yazık ki görmediler. İnşallah bizi bir yerlerden görüyorlardır. Onları rahmetle anıyorum. Hayatımın yükünü hep eşim ve çocuklarım paylaştı. Onlara da içtenlikle teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından, Bakan Ertuğrul Günay ve AKP Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, PAÜ Senatosu üyeleri ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı