REKLAMI GEÇ

HALK DANSLARI FESTİVALİNDE MUHTEŞEM GALA

HALK DANSLARI FESTİVALİNDE MUHTEŞEM GALA

Denizli Belediyesi’nin bu yıl 11. sini düzenlediği Uluslararası Halk Dansları Festivali, muhteşem gala programıyla sona erdi. 12 ülkeden 400 dansçının yer aldığı festival, gösterilerle nefesleri kesti.

/ DENİZLİHABER / 4 Temmuz 2011 Pazartesi, 14:39

Her gün Çınar Meydanı, İncilipınar Parkı, Adalet Parkı, Yenişehir Abalıoğlu İlköğretim Okulu Bahçesi ve Meska Anfi Tiyatro’da düzenlenen festvial etkinliklerinin galası, Ziya Tıkıroğlu Açık Hava tiyatrosu’nda gerçekleşti.

Galaya, Denizli Valisi Yavuz Erkmen, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, yardımcıları Şamil Çınar ve Mustafa Gökoğlan da izlemeye gelenler arasında yerini aldı. Binlerce sanatsever de gala programını izlemek için açık havaya tiyatrosuna akın etti. Denizli Belediyesi PAHOY Halk Dansları Topluluğu’nun ev sahibi grup olarak yer aldığı galada, Azerbaycan, Hırvatistan, KKKTC, Kore, Litvanya, Makedonya, Meksika, Polonya, Sırbistan, Ukrayna ve Yunanistan grupları oyunlarını sergiledi.

Festivalin gala programı adeta nefesleri kesti. Binlerce sanatsever, grupların oyunlarıyla halk danslarına doydu. Galada en çok ilgiyi ev sahibi ekip aldı. Efe oyunu, izleyenlerden tam not almayı başarırken Azerbaycan’ın kıvrak oyunu ve sahne performansı izleyenleri büyüledi. Birçok ekip kendi ülkelerine özgü danslarıyla, geceye katılanlara unutulmaz bir dans ziyafeti sundu.

Gecenin finalinde ise tüm ülkelerin gruplarından oluşan Denizli Belediyesi Uluslararası Halk Dansları Topluluğu, uzun süre unutulmayacak gösteri sundu. Korelisi, Meksikalısı, Yunanistanlısı, Türk’ü ve diğer ülkelerin grup üyeleri hep birlikte Efe oyunu oynadı. Oyunun orkestrasını ise yine farklı ülkelerin üyelerinden oluşan müzisyenler oluşturdu.

Denizli Valisi Yavuz Erkmen ve Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, finalin ardından tüm gruplara plaket sundu. Vali Erkmen, her ülkenin kendi ülkelerine özgü danslarını başarıyla sunduğunu belirterek benzer organizasyonların dostluğu artırdığını söyledi. Başkan Zolan da, müziğin ve dansın tüm ülkeler arasında ortak dil olduğuna işaret ederek belediyenin bu dilin geliştirilmesi ve kardeşliğin artırılması için festival etkinliklerine devam edeceğini söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı