REKLAMI GEÇ

Hayri Dev, ödülünü aldı

Hayri Dev, ödülünü aldı

Kendi yazdığı ve bestelediği türküler ve kendine has oyunları ile filmlere dahi konu olan Hayri Dev, Yaşayan İnsan Hazinesi Kültürel Miras Taşıyıcıları Ödülü’nü aldı.

/ DENİZLİHABER / 15 Ocak 2010 Cuma, 17:40

UNESCO tarafından 2003 yılında kabul edilen, Türkiye’nin 2006 yılında taraf olduğu Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması Sözleşmesi kapsamında, kültürel mirasımızın belli unsurlarını yeniden yaratmak ve yorumlamak açısından gerekli bilgi ve beceriye yüksek düzeyde sahip olan ve Türkiye’den seçilen 7 kişi içerisinde yer alan Denizlili Sanatçı Hayri Dev, 2008 yılı için “Yaşayan İnsan Hazinesi” olarak değerlendirildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı Marmara Salonu’nda, 14 Ocak 2010 tarihinde gerçekleştirilen ödül töreninde, Türkiye’den seçilen 7 kişi “Yaşayan İnsan Hazinesi Kültürel Miras Taşıyıcıları” olarak kamuoyuna ilan edildi.

Geleneksel kültürümüzün önemli kollarından biri olan “Çam Düdüğü” alanında, yurt içinde ve yurt dışında yaptığı çalışmalardan ve hizmetlerinden dolayı Hayri Dev’e Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay tarafından imzalanan “Teşekkür Belgesi” verildi. Törene İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz ile birlikte katılan Hayri Dev, kendisinin onurlandırılmasının mutluluk verici olduğunu söyledi.

Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz, ülkemizde seçilen 7 kişinin içine giren Hayri Dev’in, Denizli’nin gururu olduğunu söyleyerek yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür etti.

Yaşayan İnsan Hazinesi Kültürel Miras Taşıyıcıları Ödülü’nü alan Hayri Dev, verilen ödülden dolayı çok gurur duyduğunu, yaptıkları mesleğin çok eskiye dayandığını söyledi. Kendi yazdığı ve bestelediği türküleri ile kendine has oyununu, üniversitelerde öğretmek amacıyla kendisinden görüntü aldıklarını söyleyen Dev, ‘Karaman Kırı’ diye tabir edilen türkülerin kendisinden sonra da gençler tarafından yaşatılacak olmasından dolayı mutlu olduğunu ifade etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı