REKLAMI GEÇ

Hayri Dev’e Bakanlıktan ödül

Hayri Dev’e Bakanlıktan ödül

Unesco tarafından 2003 yılında Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması Listesine giren Çamelili halk ozanı Hayri Dev’e Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ödül verilecek.

/ DENİZLİHABER / 13 Ocak 2010 Çarşamba, 17:14

UNESCO tarafından 2003 yılında kabul edilen, ülkemizin 2006 yılında taraf olduğu Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması Sözleşmesi kapsamında, kültürel mirasımızın belli unsurlarını yeniden yaratmak ve yorumlamak açısından gerekli bilgi ve beceriye yüksek düzeyde sahip olan ve Türkiye’den seçilen 7 kişi içerisinde yer alan Denizli’den Hayri Dev, 2008 yılı için “Yaşayan İnsan Hazinesi” olarak değerlendirilmişti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı Marmara Salonu’nda, 14 Ocak 2010 tarihinde saat, 17.00’ de ödül töreni düzenlenecek. Törende, Türkiye’den seçilen 7 kişi, “Yaşayan İnsan Hazinesi Kültürel Miras Taşıyıcıları” olarak kamuoyuna ilan edilecek.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ ın teşrifleriyle düzenlenen törende, “Yaşayan İnsan Hazinesi Kültürel Miras Taşıyıcısı” ödülüne layık görülen Hayri Dev’e ödülü verilecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı