REKLAMI GEÇ

Kasapoğlu’ndan Denizli’ye tiyatro jesti

Kasapoğlu’ndan Denizli’ye tiyatro jesti

1,5 milyon TL’lik hayırla Denizli’de kültür sanat alanına şu ana kadar yapılmış en büyük yardımın altına imza atan ve kente uluslar arası standartlarda bir sahne kazandıran Hasan Kasapoğlu’ndan bir jest daha. Hayırsever işadamı, Devlet Tiyatroları’nın ‘Fosforlu Cevriye’ oyununun 550 biletini satın alıp dostları ve çalışanlarına özel gösterimle tiyatro ziyafeti yaşattı.

/ DENİZLİHABER / 11 Mayıs 2012 Cuma, 14:19

O, Denizli’nin kültür sanat alanına şu ana kadar yapılmış en büyük hayrın altına imza atarak örnek olan Hasan Kasapoğlu. Pamukkale Üniversitesi’nin kültür merkezinin tüm tefrişatını üstlenip, yaklaşık 1,5 Milyon TL’lik yardımda bulundu.

Devlet Tiyatroları’na sahne oldu
Kendi adını taşıyan sahneyle ile Denizli’yi kültür-sanat alanında dünya ligine taşıyan işadamı Hasan Kasapoğlu’nun eseri sayesinde, kent insanı yıllardır özlemini duyduğu, Devlet Tiyatroları ile kucaklaştı.

Yayla ve Kasapoğlu organizasyonu
Denizli Devlet Tiyatroları kuruldu ve tüm gösterilerini PAÜ Hasan Kasapoğlu Kültür Merkezi’nde oynamaya başladı. Tüm oyunları sezon boyunca kapalı gişe izlenen Devlet Tiyatroları’nın ortaya koyduğu muhteşem performansı, yakın dostları ve çalışanlarına da aktarmak, tiyatro ile kucaklaştırmak isteyen hayırsever işadamı Kasapoğlu, bir süre önce görevden alınan Doç. Dr. Fatih Yayla’ya yaklaşık 1 ay önce bu fikrini açtı.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü kırmadı
Yayla ve Kasapoğlu Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü ile temasa geçip, prova ve hazırlık için kullandıkları Perşembe günlerinden birinde özel bir gösterim yapılıp yapılamayacağını sordu. Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, kültür-sanat alanına önemli bir katkı yapmış hayırsever işadamını kırmadı, 10 Mayıs Perşembe günü özel bir gösterim yapma kararı aldı.

Çalışanlarını da unutmadı
Bunun üzerine işadamı Kasapoğlu, bu özel gösterimin 550 biletini de satın alarak, dostlarını üzerine iliştirdiği bir davetiyeyle özel gösterime çağırdı. Denizli iş dünyasında akla gelen birçok isim, sanat ve bilim dünyasından yüzler ve kentin önde gelenleri, bu davet üzerine Hasan Kasapoğlu Kültür Merkezi’ni hınca hınç doldurdu. Ankara Devlet Tiyatrosu’nun, Gülriz Sururi yönetimindeki ‘Fosforlu Cevriye’ oyununun özel gösteriminde çalışanlarını da unutmayan Kasapoğlu, yıllardır birlikte emek verdiği mesai arkadaşlarına hoş bir tiyatro ziyafeti çektirdi

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı