REKLAMI GEÇ

Kortejden özelleştirmeye protesto

Kortejden özelleştirmeye protesto

Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali, festivale katılan grupların kortej yürüyüşü ile başladı. Korteje katılan yerli ve yabancı tiyatro oyuncularına vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, Türk oyuncular devlet tiyatrolarının özelleştirilmemesi için slogan attı.

/ DENİZLİHABER / 14 Mayıs 2012 Pazartesi, 18:30

Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali, festivale katılan grupların kortej yürüyüşü ile başladı.
Yürüyüş, Valilik binası önünden Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’na kadar sürdü. Yürüyüş boyunca tiyatrocular vatandaşları selamladı.

KORTEJDEN İLGİNÇ KARELER

Bu arada yerli tiyatro gruplarının devlet tiyatrolarının özelleştirileceğine dair açıklamaların üzerine bu durumu yürüyüş sırasında protesto ettikleri görüldü. Gruplar, “Devlet tiyatroları kapatılamaz” “Tiyatro hareketi engellenemez” şeklinde sloganlar attı.

28. Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali’ne 5’i yabancı 28 grup katılıyor. Festival 20 Mayıs’a kadar sürecek. KKTC, Makedonya, Macaristan, Kazakistan ve İspanya-Litvanya, Belçika-Türkiye ortak yapımı 5’i yabancı, olmak üzere toplam 28 grup festivalde yer alıyor. Denizli Belediyesi’nin ev sahipliğini yapacağı festivalde, Denizli’den ise 7 grup bulunuyor. Gruplarda ise toplam 400 tiyatro oyuncusu yer alıyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı