REKLAMI GEÇ

O Ayvalık’ın kalbini fethetti

O Ayvalık’ın kalbini fethetti

Denizlili Tiyatro Sanatçısı Şeref Çetin’in, kendi adıyla Ayvalık’ta kurduğu tiyatro, turizm beldesinin sosyal yaşamına damgasını vurdu. 12 yılı geride bırakan Şeref Çetin Tiyatrosu, yeni oyunu ile birlikte 3 yıldır ara verdiği Anadolu turnesine tekrar çıkmaya hazırlanıyor. Denizlili Çetin’in düşü ise Anadolu Turnesi’ne memleketi Denizli’den başlamak…

/ DENİZLİHABER / 23 Ocak 2012 Pazartesi, 08:40

Ayvalık’ın her sokağı ve mahallesinde, hapishanelerde,  Pazar erlerinde, sanayi bölgelerinde ve hatta otobüste bile oyun sahneledi. Ayvalık’ta tiyatro denince artık akla ilk, bir Denizlilinin ismi geliyor. Denizlili Tiyatro Sanatçısı Şeref Çetin, 2000 yılında kurduğu Şeref Çetin Tiyatrosu ile artık Ayvalık sakinlerinin kalbinde taht kurdu.

Şeref Çetin Tiyatrosu, 10 yıldır beldenin tüm sokaklarında ve salonlarında oyunlar sahnelemekle kalmadı,  gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleriyle de Ayvalık sakinlerinin sevgilisi oldu.

Denizlililerin Denizli Şehir Tiyatrosu’ndan tanıdığı Şeref Çetin, yeni oyunu Demir Demir Döven Kadınlar ile 3 yıllık bir özlemini de gerçekleştirme planı yapıyor. Şeref Çetin Tiyatrosu Ayvalık’ta sahnelediği oyunları Anadolu turnesiyle farklı kentlerde de sahneliyordu. Ancak tiyatro, 3 yıldır Anadolu turnesine çıkmadı. Çetin’in kendi yazıp yönettiği son oyunu Anadolu Turnesi hazırlıkları yapıyor. Çetin’in bu konudaki düşü ise turneye memleketi Denizli’den başlamak.

Çetin ayrıca sahnelediği kendine ait oyunları da kitaplaştırıyor. Çetin yazdığı’Toplu Oyunlar-1′ adlı kitabının imza gününü 19 Ocak Perşembe günü Ayvalık’taki Hatipoğlu Pastanesi’nde gerçekleştirdi. Kitapta yer alan iki oyundan biri ‘Demir Döven Kadınlar’ kadın haklarını anlatırken, ikinci oyun ise ‘Kayıp Şehrin İnsanları’ iki mübadilin yollarının kesişmesi ve yaşadıkları mübadeleyi yansıtıyor. İmza gününde Ayvalıktaki sanatseverlerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Denizlili Çetin, ilgiden memnun.

ŞEREF ÇETİN KİMDİR?
1970 Karayazı doğumlu. Profesyonel hayatına İzmir Halk Evleri ve Anadolu Sanat Tiyatrosu’nda başladı. Sıla Sanat Evi, Gölge Tiyatrosu,  Ankara Birlik Tiyatrosu, Denizli Şehir Tiyatrosu, İstanbul Halk Tiyatrosu’nda bulundu. Buralarda kimi zaman oyunculuk kimi zaman yönetmenlik yapmtı. Tiyatronun hemen hemen her alanında görev alan Çetin, sahne işçisi olarak çalıştı. 2000’den bu yana kurmuş olduğu Şeref Çetin Tiyatrosu’nu bugüne kadar sayısız tiyatro severi oyunlarla buluşturdu.  Oyun sahnelemenin yanı sıra yazdığı birçok tiyatro eseri ile yazın dünyasında da yer edindi.
Ayvalık’ta 2000 yılından beri çeşitli sosyal sorumluluk projeleri yaptı. Bu projeler kapsamında, köylere ücretsiz tiyatro gösterileri götürdü. Bununla beraber 22 gönüllü doktorla sağlık taraması yaptırıp, köylerde sağlık sorunu olan çocukların tedavilerini üstlendi ve en çok sevdiği projelerden biri olan kitap kampanyası başlattı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı