REKLAMI GEÇ

PAÜ’de festival zamanı

PAÜ’de festival zamanı

6. Uluslararası Aphrodisias-Laodikeia Gençlik, Spor, Kültür ve Sanat Festivali, 31 Temmuz’da başlayacak.

/ DENİZLİHABER / 30 Temmuz 2010 Cuma, 17:53

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Kültür Sanat Komisyonu ve Pamukkale Üniversitesi ortaklığında gerçekleştirilen, 6. Uluslararası Aphrodisias-Laodikeia Gençlik, Spor, Kültür ve Sanat Festivali, PAÜ ev sahipliğinde, TC Kültür Turizm Bakanlığı, Denizli Belediyesi ve Valiliği tarafından desteklenerek, 31 Temmuz – 6 Ağustos tarihleri arasında Denizli’de yapılacak.

Amerika, Avustralya, Polonya, Azerbaycan, Almanya, Çin, Finlandiya, Kıbrıs, Kore, Letonya, Romanya, Cezayir, Birleşik Arap Emirlikleri, Bulgaristan… Kimi birbirine yakın kimi ise çok uzak 14 ülkeden, 27 genç… Bunlara Türkiye’nin çeşitli illerinden katılacak olan 23 beden eğitimi ve spor bölümü öğrencisi… Bu yaz hepsinin buluşma noktası ise yine Denizli , Türkiye…

Dünyanın dört bir yanından gençleri, bir araya getirmek Türkiye’nin zengin tarihi ve kültürel mirasını tanıtmak, barış ve kardeşlik ortamında kültürlerarası diyalogun oluşmasını sağlamak amacıyla hayata beş yıl önce geçirilen, “Uluslararası Aphrodisias – Laodikya Gençlik, Spor, Kültür ve Sanat Festivali”nin bu yıl altıncısı gerçekleştiriliyor.

Festival boyunca, Ana Tanrıça’nın kenti, geçmişte önemli bir heykel merkezi olan tarihi Aphrodisias, uzak ülkelerin gençlerine ev sahipliği yapacak, kardeş kenti Laodikya da onlara eşlik edecek. Zamana meydan okuyan kentin sokaklarında, yapılarında birbirlerini ve kültürlerini anlamaya çalışacaklar.

Türkiye’nin tanıtımı açısından da önemli bir misyonu yerine getiren festival boyunca gençler, Aphrodisias, Laodikya, Karacasu, Buldan, Çal, Pamukkale gibi tarihi ve kültürel yerleri görme fırsatını yakalayacaklar. Gençler gördükleriyle yetinmeyip, tartışma grupları ile hem birbirlerini daha yakından tanıyacak hem de sanat, spor ve kültürel konular üzerine tartışıp, fikir alışverişinde bulunacaklar. Festival, yemekten dansa, ülkelerin kendine has yönlerinin tanıtıldığı, renkli görüntülere sahne olacak, ayrıca 4 Ağustos gecesi Aphrodisias Odeon’da yapılacak olan ülke sunumları ile daha da ilginç hale gelecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı