REKLAMI GEÇ

TÜRKÇENİN ÇOCUKLARI DENİZLİ’YE GELİYOR

TÜRKÇENİN ÇOCUKLARI DENİZLİ’YE GELİYOR

Uluslararası Türkçe Öğretimi Derneği tarafından düzenlenen 9. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’nın finalinin ardından, Türkçenin çocuklarından 47’si Denizli’ye geliyor.

/ DENİZLİHABER / 23 Haziran 2011 Perşembe, 14:04

Uluslararası Türkçe Öğretimi Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından düzenlenen 9. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’nın finalinin ardından, Türkçenin çocuklarından 47’si Denizli’ye geliyor. 26 Haziran 2011 günü saat 21. 00’de Atatürk Stadı’nda Endonezya, Mozambik, Tacikistan, Moldova, Irak, Bangladeş, Azerbaycan, Kenya, Norveç, Tayland, Hindistan, Nepal, Kırgızistan, Nahcivan, Afganistan, Arnavutluk, Kazakistan, Türkmenistan ve Bangladeş’ten gelen öğrenciler, maharetlerini sergileyecek.

Bu yıl şehirdeki Türkçe şöleni, Denizli Genç Tüccarlar ve İşadamları Derneği (GETİAD)’nin himayesinde yapılacak. GETİAD Başkanı Erdem Aydın, her ay bir yurtdışı gezisine gittiklerini belirterek, “Kenya’dan Ürdün’e, Kazakistan’dan Avrupa’ya kadar gittiğimiz yerlerde Türk okullarını ziyaret ediyoruz ve İstiklâl Marşı’nı gözyaşları içinde dinliyoruz. Kazakistan’da efe oynayan öğrencileri görünce mutlu oluyoruz. İlk defa onlara ev sahipliği yapacağız, şu ana kadar hep biz misafirdik onların nezdinde. Denizli’ye yaklaşık 25 bin seyirci bekliyoruz ama daha önce şölen yapılan illerle görüşmelerimizde 30-35 bine ulaştığını öğrendik, hazırlığımızı ona göre yapıyoruz” dedi.

Yurtdışındaki Türk okullarında okumuş, iş hayatına atılmış, Türkçe’yi iyi öğrenmiş insanların Türkiye için çok önemli olduğuna dikkat çeken Aydın, “Gittiğimiz her yerde, o okullardan mezun kişilerin bir ticari elçi, bir ülke temsilcisi, bir lobi adına, ne diyorsanız deyin bir dostluk köprüsü sağladığını görüyoruz ve mutlu oluyoruz. Türk denince, ‘Ben onları biliyorum. İş yapılır, ticaret yapılır, her şey yapılır. ‘ denen bir lobi faaliyeti bu. Bir barış hareketi diyebiliriz. Son dönemde Afrika’da, Ortadoğu’da, sırtımızı Avrupa ve Amerika pazarına dönmeden ek pazarlar olarak açılan kapıların çoğunda bunları hissediyoruz “diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı