REKLAMI GEÇ

URDUCA BİLENLER DİKKAT!

URDUCA BİLENLER DİKKAT!

Denizli Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, tarihinin ilk rehberlik kursunu açacağını ilan etti. Kursiyer adaylarını öncelikle 8 ayrı dilde düzenlenecek yeterlilik sınavı bekliyor. Urduca, Korece gibi dillerde ter dökecek adayların en az iki dili iyi düzeyde bilmesi gerekiyor.

/ DENİZLİHABER / 12 Temmuz 2010 Pazartesi, 16:42

Denizli Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, turizm rehberliği kursu düzenleneceğini duyurdu. Kursa katılmak isteyenler için başvcuralar 26 Temmuz 2010’da başlıyor. En az iki yıllık yüksek okul mezunu, 18 yaşını doldurmuş, erkekler için askerlikle ilişiği bulunmayan, sabıkası temiz, en az iki dili iyi derecede bilen Denizlili gençlere fırsat niteliğinde. Tur rehberi adaylarını kurslara katılmak için yeterlilik sınavı bekliyor. ŞU an için tarihi netleşmeyen sınavı geçebilenlerin alınacağı tur rehberliği kursu altı aya yakın sürecek.
Bunun için 8 ayrı dil sınavı konusunda komisyon kurmaya hazırlanan Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’nün işi zor! Çünkü sınavlarda sorulacak diller, Denizli’ye gelen ancak lisan sıkıntı yaşayan turist yoğunluğuna göre belirlendi. Pamukkale’ye gelen turistler arasında oranları yadsınamayacak düzeyde olan farklı coğrafyaların lisanlarından Çince, Hollandaca, İspanyolca, İtalyanca, Japonca, Korece, Portekizce ve Urduca dilleri seçildi. Sınavlar işte bu dillerde yapılacak. Ve sınava girecek kursiyer adaylarından bu dillerinden en az ikisini iyi şekilde bilmesi istenecek!

Müdürlük, konuyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada “Yerel kültür, termal ve alışveriş turizmi nedeniyle Denizli’ye gelen turistlere doğru ve doyurucu bilgilendirme yapılmasında, daha iyi hizmet götürülmesinde ve dolayısıyla ilimizin doğal, tarihi ve kültürel zenginliğinin doğru değerlendirilmesiyle turist sayısı ve gelirinin artırılmasında önemli rol oynayan turizm sektörünün belkemiği olan turist rehberlerinin eğitilmesi ve belgelendirilmesi amacıyla Bakanlığımızca yapılan diyaloglar neticesinde; 2010-2011 yılı çalışma programı dahilinde ilimizde ilk defa “Profesyonel Turist Rehberliği” kursları açılacaktır” denildi.

Sınavla ilgili ayrıntılı bilgiye www.kulturturizm.gov.tr, www.pamukkale.gov.tr internet sitelerinden ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün (0258) 2643971 numaralı telefonundan ulaşabilinecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı