REKLAMI GEÇ

Yazar Kemal Yalçın, Şiir Otel’i kitaplaştırıyor

Yazar Kemal Yalçın, Şiir Otel’i kitaplaştırıyor

Çektiği belgesel ile Denizli-Bochum arasında kültür köprüsü kurmayı başaran yazar Kemal Yalçın, kaldığı oteli kitaplaştırıyor.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 13 Temmuz 2014 Pazar, 10:41

Denizlili yazar Kemal Yalçın bir belgesel gösterimi ve konferans için geldiği Denizli’de ilginç bir karar aldı. Etkinliğin düzenlendiği mistik havası ile dikkat çeken ve Türkiye’de örnek gösterilen Şiir Otel’e hayran olan yazar konferans sonunda sürprizini açıkladı ve otel için kitap yazdığını duyurdu. Kitabın bir kısmını otelde kaleme aldığını anlatan yazar, “Kitap en yakın zamanda Şiir Otel’in sanat kokusu ile oluşacak” dedi.

Otelde düzenlenen belgesel gösterimine Türkiye ve Almanya’dan çok sayıda ilgili katıldı. Gösterim sonunda yazar Kemal Yalçın kitaplarını okurları için imzaladı. Konferans bölümünde ise kitap ve şiir severlere önemli bilgiler aktarıldı. Yazar Yalçın’ın yanı sıra işadamı Esat Bozbıyık, Uzm. Dr. Hasan Akşık dinleyicileri bilgilendirdi.

Yıllar sonra ülkesine dönen Kemal Yalçın’ın “Koşarak çiçek getirdim. Hasret kaldığım ülkemin sınırına dikmek istedim” sözleri duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu.

Yalçın söyleşide; “Benim yazdığım kitaplar yazacaklarımın sadece bir önsözüdür. Dünya bizim vatanımızdır. Dünya benim vatanımdır. Ama Türkiye benim ana vatanımdır. Türkiye’nin bir evladı olmaktan Türk milletinin bir evladı olmaktan, Denizli’nin, Honaz’ın bir evladı olmaktan çok mutluyum. Beni var eden toprak Denizli’nin ve Honaz’ın topraklarıdır. Honaz’da dünyaya geldim. Honaz’da dünyaya gelmek benim için büyük bir şanstır. Ben yazarlık gücümü var olduğum topraktan. Honaz’ın Denizli’nin topraklarından 10.000 yıllık kültür mirasından alıyorum. Anadolu’nun bir evladı olmaktan da şeref duyuyorum. İlkokuldan sonra tam 10 yıl yatılı okudum. Türk milleti beni besledi büyüttü. Ne yazsam milletime olan borcumu ödeyemem. Aynı zamanda Almanya’ya da minnet borcum var. Kendi yurdumda ölüm çıktığı zaman bana kucak açtı onlara da başka minnet borcum var. Burada da bir sürprizi söylemek istiyorum. Şiir otelin kitabını yazmaya başladım. En yakın zamanda buranın sanat kokusuyla oluşacak” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı