REKLAMI GEÇ

Özay Gönlüm anıldı

Özay Gönlüm anıldı

Denizli Belediyesi tarafından, ölümünün 13. yılında sanatçı Özay Gönlüm için Çatalçeşme Oda Tiyatrosu önündeki anıtı önünde düzenlenen törenle anıldı.

/ DENİZLİHABER / 1 Mart 2013 Cuma, 15:08

Kültür Turizm Bakanlığı’nın Türkiye’nin tanıtımı kapsamında, 9’u Avrupa ülkeleri olmak üzere dünyanın 23 farklı ülkesinde Türk Halk Müziği Konseri veren ve 4 bine aşkın halk ezgisini besteleyerek halk müziğine kazandıran Özay Gönlüm, aramızdan ayrılışının 13. yılında anıldı.

Denizli Belediyesi Çatalçeşme Oda Tiyatrosu önünde düzenlenen törene; Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar, Denizli Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hüdaverdi Otaklı, Denizli Belediyesi Konservatuvar sanatçıları ve çok sayıda seveni katıldı.

Yapılan törende, Özay Gönlüm’ün anıt heykeline çiçek bırakıldı.

Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar; Gönlüm’ün, türküleriyle insanların gönlünde hoş bir seda bıraktığını, Ege yöresine ait eserleriyle sadece bölgede değil, tüm Türkiye’de sevildiğini kaydetti.

Çınar, “Denizli’mizin medarıiftiharı Özay Gönlüm’ün ölüm yıldönümünde birlikteyiz. Gönlüm, gelecek kuşaklara bir kültür mirası bırakmıştır. Özay Gönlüm, özellikle Ege yöresi ve Denizli şivesiyle birçok türküyü besteleme, derleme ve icra etme anlamında önemi bir mesafe katetti. Gençlerimiz ve çocuklarımız, O’nun bizlere bırakmış olduğu bu mirastan yaralanarak belki daha iyisini icra etme yolunda bir temele sahip oldu. Gönlüm, sadece bir sanatçı değil, aynı zamanda bir mizah ustası ve sinema sanatçısıydı. Birçok yabancı ülkede sanatını icra edip, beğeniyle izlendi. Yarenle ilgili TRT’de yaptığı porgramı dün gibi hatırlıyorum. Sazını eline aldığı zaman Anadolu insanında farklı bir duygu oluşurdu. Ben Gönülm’e Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı