REKLAMI GEÇ

TSK Armoni Mızıkası geliyor

TSK Armoni Mızıkası geliyor

Türk Silahlı Kuvvetleri Armoni Mızıkası, Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında 16 Nisan 2013 Salı günü PAÜ Hasan Kasapoğlu Kültür Merkezi’nde konser verecek.

/ DENİZLİHABER / 9 Nisan 2013 Salı, 14:18

DENİZLİHABER

Her yıl 15 – 22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası bu yıl da çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Denizli Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz, Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Armoni Mızıkası konseri düzenlendiğini açıkladı.

Korkmaz, “Bu yıl 37.si kutlanacak olan “Turizm Haftası” etkinlikleri kapsamında, Kara Kuvvetleri Komutanlığı ile Denizli Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü işbirliğiyle, 16 Nisan 2013 Salı günü Saat:20:30’ da Denizli Devlet Tiyatrosu PAÜ Hasan Kasapoğlu Kültür Merkezi’nde Türk Silahlı Kuvvetleri Armoni Mızıkası muhteşem bir konser düzenleyecektir” dedi.

Yurt içinde verdiği konserler ile çağdaş ve çok sesli müziğin sevilmesi ve yayılması yolunda çalışmalarını sürdüren ve Denizli’ de ilk defa ağırlanan TSK Armoni Mızıkası’nın düzenleyeceği muhteşem konserle Denizlili sanatseverlerle buluşacağını söyleyen Korkmaz, TSK Armoni Mızıkası ile ilgili şu bilgileri verdi:
“TSK Armoni Mızıkası, 187 yıllık geçmişi ile Türkiye’ nin çok sesli müzik toplulukları içerisinde geleneğini aralıksız sürdüren en eski müzik kuruluşu ve tek senfonik bandosudur. 1826 yılında II. Mahmut tarafından “Musika-i Humayun” adıyla İstanbul’da kurulmuştur. Türkiye’ de çok sesli müziğin yerleşmesine büyük katkıları olan topluluk 1923 yılında Cumhuriyetin kurulması sonrası Atatürk’ ün kültür ve sanat reformunun ilk adımı olarak Ankara’ ya getirilmiştir.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı