REKLAMI GEÇ

CİLDİNİZE İYİ BAKIN!

5 Ekim 2019 Cumartesi

Sağlıklı bir yaşam için ideal kiloda olmak istiyor, spor yapıyoruz fakat hiç cilt sağlığımızı da düşünüyor muyuz?
Peki daha parlak ve sağlıklı bir cilt için beslenme faktörünün de önemli olduğunu biliyor muydunuz?

Vücudumuzun en büyük organı olan cildimiz çevresel faktörlere bağlı olarak birçok SERBEST RADİKALLERE ve zararlı kimyasallara maruz kalabiliyor.
Serbest radikal dediğimiz zararlı bileşikler birçok hastalığa yol açtığı gibi cildimiz üzerinde de kırışıklık gibi olumsuz etkiler oluşturabilmektedir.
Peki beslenme ile daha sağlıklı bir cilde nasıl sahip olabiliriz?

DAHA SAĞLIKLI BİR CİLT İÇİN BESLENME ÖNERİLERİ:
C VİTAMİNİ: Antioksidan özellikte olan C VİTAMİNİ özellikle serbest radikallere karşı savaş açarak güneş ışınlarının ve diğer dış çevresel faktörlerin zararlı etkilerine karşı cildimizi korur. Daha parlak ve sağlıklı bir cilde sahip olmamızı sağlar. Özellikle iyi bir C VİTAMİNİ kaynağı olan sebze ve meyveleri tüketerek hem formda kalmak hem de parlak, ışıl-ışıl bir cilde sahip olmak istemez misiniz?

Kas, kemik, kıkırdak deri gibi vücudumuzun büyük bir kısmında KOLLOJEN adını verdiğimiz bir protein çeşidi bulunur. Temel görevi vücut bütünlüğünü korumak olan kollojen; ayrıca daha parlak ve sıkı bir cilde sahip olmamızı da sağlar. C VİTAMİNİ kollojen sentezini arttırarak; cildimizin daha sağlıklı olmasını destekler.

A VİTAMİNİ: Cilde nemlilik verir, kırışıklıkları azaltır.

BİOTİN: Biotin; şampuan, saç bakım kremi, vücut kremi gibi birçok kozmetik üründe karşımıza çıkıyor değil mi? Peki nedir bu BİOTİN? Biotin aslında B grubu vitaminlerinden biridir. Cildi besleyerek daha parlak olmasını sağlar. Besinlerden ise en çok yumurta sarısı, yulaf, muz, badem gibi besinlerde bulunur.

E VİTAMİNİ: Biotinde olduğu gibi piyasada satılan kozmetik ürünlerde ”E VİTAMİNİ İLE ZENGİNLEŞTİRİLMİŞ” ibaresini hepimiz görmüşüzdür değil mi?
E vitamini de A ve C vitamini gibi antioksidan özellikte olup; serbest radikallere ve zararlı dış faktörlere karşı cildimizi korur ve cildi besler. Besinlerden en çok ceviz, fındık, badem gibi yağlı tohumlar; avokado, bitkisel yağlar vb bulunur.

SELENYUM: Yüksek antioksidan özellikte olan SELENYUM minerali; başta mantar, yumurta,balık gibi bazı besinlerde bulunur.

YEŞİL ÇAY: Diyet listelerinde hep adını gördüğümüz yeşil çayın cilt dostu olduğunu da biliyor muydunuz? Yapılan çalışmalara göre yeşil çayda bulunan bioaktif bileşenler cildin nem oranının artmasını sağlar, cilt kuruması ve dökülmelerini de önler.

KOENZİM Q-10: Belki de şimdiye kadar sıraladıklarımız arasında en farklısı KOENZİM Q-10 olmuş olabilir! Hücrelerimizde enerji üretiminde görevli olan KOENZİM Q-10 aslında vücudumuzda bir miktar üretilmektedir. Fakat yaşlanmaya bağlı olarak vücudumuzdaki sentezi de maalesef azalmaktadır. Sardalya , uskumru gibi balıklarda ; ıspanak, karnıbahar gibi bazı sebzelerden karşılanabileceği gibi destek ürün şeklinde de gerekirse takviye yapılabilir.

SU TÜKETİMİ: Her yerde önemi büyük olan su ; tabi ki sağlıklı bir cilde sahip olmamız için gerekli şartlardan birisidir. Başta sağlıklı bir yaşam için; sonra cilt kuruluğunu önlemek, daha esnek ve parlak bir cilde sahip olmak için günlük su tüketim miktarı minimum 2,5 litre olmalıdır.
Daha sağlıklı bir cilde sahip olmak için beslenme alanında nelere dikkat etmemiz gerektiği üzerine biraz bahsetmiş olduk.
Bir sonraki yazıda buluşmak dileğiyle kendinize ve cildinize iyi bakın…

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı