REKLAMI GEÇ

DIŞARIDA YEMEK SEÇİMİNİ NASIL DAHA SAĞLIKLI YAPABİLİRİZ?

17 Ekim 2020 Cumartesi

Diyet yapıyorsunuz veya kilonuzu kontrol altına almaya çalışıyorsunuz ama dışarda yemek yeme durumunda stres mi oluyorsunuz?

Hemen diyetim bozulacak, nasıl diyet yapacağım diye korkmayın!

Hem iş hem sosyal hayatın getirdiği bazı özel durumlarla tabi ki karşılaşabiliriz. İş yemeği, arkadaş kahvesi, partiler, toplantılar sizin sağlıklı beslenme veya diyet yapmanıza artık engel değil!

Çoğu diyet yapan kişi dışarıda yemek yemeyi düşünmek bile istemez. Eğer siz de bu durumu sıklıkla yaşıyorsanız, bu yazı tam size göre! Size vereceğim püf noktaları ile artık diyetimizi bozmadan rahatlıkla yemek seçimi yapabiliriz!

1- YEMEKTEN ÖNCE GELEN APERATİFLERE DİKKAT!
Ana yemek öncesi sunulan aperatifler genellikle yağda kızarmış ürünler olduğu için yağ ve kalori miktarları yüksektir. Bazen açlıkla birlikte yemek gelene kadar bu aperatifleri fark etmeden kaçırabiliriz. Bu yüzden restoranlara çok aç bir şekilde gitmemeliyiz.

2- SIVI KALORİLERE DİKKAT!
Yemeklerinizin yanında sipariş verdiğiniz içeceklere dikkat ediniz. Gazlı içecek, meyve suyu diyip geçmeyin. Bazen bu içecekler yediğimiz yemeğin kalorisin yarısına yakın olmaktadır.

Mesela yemeklerin yanında su, maden suyu, ayran gibi daha sağlıklı içecekleri tercih edebilirsiniz.

3-YEMEK SOSLARINA DİKKAT!
Salatalara veya özellikle et yemeklerinin yanında servis edilen sıvı soslar adeta bir gizli kalori bombası!

Yağ ve tuz oranı yüksek olan bu soslar aslında çok da masum değil! Mesela 1 tatlı kaşığı ranch sos yaklaşık 65-70 kalori.

4-PİŞİRME YÖNTEMİNE DİKKAT EDİNİZ!
Kızartma yöntemi ile olan menüler yerine ızgara veya daha az yağlı ve karbonhidratı yüksek olmayan daha sağlıklı menüler tercih edebilirsiniz.

5-DOYGUNLUĞU SAĞLAMAK İÇİN YEMEĞİNİZİN YANINA SALATA İLAVESİ YAPTIRIN!
Salata tercihi yaparak hem günlük lif oranını hem de daha fazla doygunluk sağlayarak kilo alımının önüne geçmiş olursunuz.

6-BİTİREMEDİĞİNİZ PORSİYONLAR İÇİN KENDİNİZİ ZORLAMAYIN!
Restoranlarda sunulan menülerin porsiyonları genellikle normal bir porsiyondan daha fazla olabilmektedir. Bu yüzden doyduğunuz anda eğer restoranın eve paket servisi oluyorsa kalanını paketlettirebilirsiniz veya bazen de yanınızdaki kişi ile menüyü paylaşabilirsiniz.

7-YEMEĞİNİZİ YAVAŞ TÜKETİNİZ!
Daha iyi bir doygunluk sağlamak ve fazla tüketimin önüne geçmek için besinleri iyice çiğneyerek ve yavaş tüketin. Unutmayın beyine doygunluk sinyalleri yemek yemeğe başladıktan 15-20 dakika sonrasında iletilmektedir.

Görüldüğü üzere bu gibi faktörlere dikkat ederek hem dışarda rahatlıkla yemek yiyip hem de sağlıklı beslenmeye dikkat edebiliriz.

Bir sonraki yazıda buluşmak üzere sağlıklı günler dilerim…

 

 

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı