REKLAMI GEÇ

DİYET KAÇAMAKLARI TELAFİ EDİLEBİLİR Mİ?

4 Ocak 2020 Cumartesi

Diyete yeni başladınız veya aylardır diyet yapıyor ve çok güzel sonuçlar alıyorsunuz. Ama arada bir canınız bi şeyler çekiyor veya kaçamaklarınız mı oluyor?

Durun, telaş yapmayın ve suçluluk duygusuna girmeyin!

Kaçamaklar; zayıflama diyetlerinde hep karşımıza çıkmaktadır. Evet diyet kaçamakları sizi mutsuz hissettirebilir, ”Kaçamak yaptım,bu hafta şimdi kesin kilo veremem!” düşüncesine girebilirsiniz.

Veya ”Ben zaten kendime hakim olamam, kaçamak yaparım diyip diyet benlik bir şey değil” düşüncesine de girebilirsiniz. Aman dikkat! Bu düşüncelere kapılıp sağlıklı bir yaşamdan mahrum olmayın!

Elbette ki verilen diyet programına kimse uzun süre sadık kalamaz.Çünkü insan psikolojisi belli bir süre sonrasında ”DİYETTE KISITLAMA veya KISITLANMA” olayının önüne geçmek ister ve başka kaçamaklar yapma arayışına girer.

Öncelikle diyeti; ”keyif almadan yapılan geçici bir süreç” olarak görmemeli; yaşam boyu sürdürmemiz gereken sağlıklı beslenme olarak düşünmeliyiz. Bu yüzden ayda 2-3 kez yapacağımız küçük kaçamaklar sizi direkt kilo aldırmaz! Ama tabi bu işin de en önemli sırrı bu kaçamakları DENGELEMEK ve TELAFİ ETMEK!

Özellikle kaçamak sonrası duyulan büyük suçluluk duygusu bir başka kaçamağı da beraberinde getirebilir! Bu nedenle büyük suçluluk duymak yerine kendimize çözüm yolları aramalıyız.

Öncelikle kaçamak yaptık diye diyette çok katı değişikliklere gidip kendinizi aç bırakmayın!

İŞTE KAÇAMAK SONRASI YAPILMASI GEREKENLER:
– Sadece bir öğünü fazla kaçırdıysak; ertesi günden itibaren egzersizi arttırıp, bu kaçamağı telafi edebiliriz.

– Yapılan hatalardan biri ertesi gün kahvaltıyı atlamak! Unutmayın ki en önemli öğün kahvaltıdır. Ve siz kaçamak sonrasındaki gün kahvaltıyı atlamanız; gün boyu enerjinizin düşmesine sebep olup; başka kaçamaklara da sebep verebilir!

– Ertesi gün su tüketimini arttırıp, metabolizma hızınıza katkı sağlayabilirsiniz.

– Kaçamak sonrası 1-2 gün öğlen-akşam yemeklerinde çorba-yoğurt-protein içeren salatalar tercih edebilirsiniz.

– Eğer ki 1 hafta gibi uzun süre bir kaçamak yaptıysanız aldığınız kilolar kalıcı olmadan mutlaka dengelemelisiniz!

Böyle bir durumda kaçamak sonrasındaki hafta boyunca basit karbonhidrat, nişastalı ve kan şekerini hızlı yükselten besinlerden tamamen uzak durup; aldığınız kiloyu daha rahat verebilirsiniz.

Bugün biraz diyette sık sık karşımıza çıkan DİYET KAÇAMAKLARI VE TELAFİSİ üzerinde konuşmuş olduk.

Unutmayın ki bizler bir robot değiliz ve yaşadığımız olaylar, psikolojik ve çevresel diğer faktörler bizi bazen kaçamak yapmaya teşvik edebilir. Bu durumda önemli olan kaçamak sıklığı ve büyüklüğüne dikkat edip; stres yapmadan DENGELEME yapmaktır.

Bir sonraki yazıda görüşmek dileği ile herkese sağlıklı ve mutlu günler dilerim…

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı