REKLAMI GEÇ

HAFIZAYI GÜÇLENDİREN BESİNLER

16 Mart 2019 Cumartesi

Yoğun iş hayatı, stres, yorgunluk derken çoğu zaman unutkanlıkla karşı karşıya kalabiliyoruz. Unutkanlığın oluşmasında kötü beslenme, bazı hastalıklar, yaş, temiz havadan mahrum kalma gibi nedenlerin etkili olduğunu biliyor muydunuz?

Unutkanlık eskiden ileri yaşlarda karşımıza çıkardı; maalesef günümüzde küçük yaşlarda bile sık sık görülür oldu.

Peki, unutkanlıkla nasıl baş edebileceğinizi biliyor musunuz?

Size güzel bir haberim var. Neyse ki hafızamızı güçlendirecek bazı besinlerimiz var.
Neler mi?

YUMURTA: Özellikle yumurta sarısında bulunan B grubu vitaminlerinden olan ”KOLİN”; hücre fonksiyonlarını yeniler. İçerdiği aminoasitler ile zihinsel ve sinirsel bozukluklarının oluşmasını engellemeye yardımcıdır. Ayrıca sinirler arası iletişimi sağlayan ‘‘NÖROTRANSMİTTERLERİN” oluşmasında etkilidir.

KİMYON: İçerdiği esansiyel yağlar ile sinir sistemini harekete geçirir ve beyin fonksiyonlarını geliştirir.

BALIK: Omega-3 (w-3) yağ asitleri bakımından zengin içeriği sayesinde hafızayı güçlendirir. Özellikle de SOMON balığı omega-3 (w-3) yağ asitleri bakımından daha da zengindir. Haftada en az 1-2 kez balık tüketin ve hafızanızı güçlendirin!

CEVİZ: Zengin omega-3 yağ asitleri ve E vitamini kaynağı olan ceviz; zihinsel performansı arttırır. Alzheimer hastalığına karşı da koruyucudur.

AVOKADO: İyi bir C vitamini kaynağı olan avokadonun popülaritesi günümüzde iyice arttı. Diyette yağ yakımını desteklediği gibi bilişsel fonksiyonlardaki sinirsel iletimi de kolaylaştırır.

YABAN MERSİNİ: Zengin bir C vitamini ve lif içeriği ile inanılmaz bir antioksidan deposudur. İçerdiği ”POLİFENOL” adındaki özel bileşikler ile hücrelerimize zarar verebilen ”SERBEST RADİKALLERE” karşı da hücrelerimizi korur. Ayrıca nöronlar arası sinirsel iletimi hızlandırır ve kolaylaştırır.

BROKOLİ: Genellikle ”brokoli” deyince çoğu kişiye itici gelir. Ancak hiç öyle düşünmeyin! İçerdiği K vitamini ve B 6 vitamini ile hafızanızı müthiş destekler. Ayrıca lifli yapısı sayesinde de diyette tokluk hissini de sağlar.

KEREVİZ: Hem düşük kalorisi hem de yüksek besin değeri ile diyetimizin baş sebzeleri arasında yerini almaktadır. Siz de kilo kontrolünüzü sağlarken bir yandan da hafızanızı güçlendirmek için kereviz tüketmek istemez misiniz?

KIRMIZI ET: İyi bir B12 vitamini kaynağıdır. B12 eksikliği sonucunda başta; yorgunluk, uyku hali ve unutkanlık gibi durumlar ortaya çıkmaktadır. Çünkü B12 vitamini öncelikle beyin ve sinir sistemimizi etkilemektedir. Dolayısıyla da beyin-sinir sistemimizin daha iyi çalışması için beslenmemizde kırmızı etlere de yer vermeliyiz. Ancak tabi ki kolesterol hastaları kırmızı et tüketiminde daha dikkatli olmalıdır.

ZERDEÇAL: Beyin-sinir sistemi sağlığını destekler. İçinde bulunan ”KURKİMİN” adındaki madde; beyin sinir hücrelerinin canlılığını sürdürmesini ve yeni hücrelerin de oluşumunu sağlar.

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı