REKLAMI GEÇ

KENDİNİZE DİYET PARTNERİ SEÇİN

28 Eylül 2019 Cumartesi

Diyet yapmaya başladınız, her şey çok güzel gidiyor, adım adım hedefe doğru yol alıyorsunuz… Ancak belli bir süre sonrasında sizin için diyet yapmak sıkıcı bir hal almaya mı başladı?

Diyet programlarında çoğu birey programın belirli bir süresinde sıkılmaya başlar, motivasyonu düşer. Bu durumun oluşmasında; gerek kişinin eskisine göre hızlı kilo verememesi gerekse de kendini bu süreçte yalnız hissetmesi olabilir.

Peki, bu durumda öncelikle ne yapmak gerekir?

Öncelikle kendinize ”DİYET SÜRECİNİN” geçici bir dönem olmadığına inandırmanız gerekir. Yani bu süreci; ”SAĞLIKLI BESLENMEYİ BİR YAŞAM TARZI HALİNE GETİRME DÖNEMİ” olarak görmeli, motivasyonunuzu kaybetmeden yola devam etmelisiniz.

Birlikte vakit geçirmekten hoşlandığınız birin partner seçip; ”DİYET ARKADAŞI” edinebilirsiniz.

Yol arkadaşı, iş arkadaşı, okul arkadaşı gibi arkadaşlıklar olur da neden DİYET ARKADAŞLIĞI veya DİYET PARTNERİ olmasın ki!

Partner olarak seçeceğiniz kişi sizi motive edebilecek, size destek olabilecek, birlikte sağlıklı beslenmeyi alışkanlık haline getirebileceğiniz yeteneğe sahip olmalıdır. Diyet partneriniz ile yediklerinizi paylaşabilir, su-egzersiz gibi diyetin diğer önemli noktalarını da birbirinize hatırlatabilirsiniz!

Unutmayın ki diyette başarı sadece diyet listesine uymak ile bitmiyor; bunun yanında egzersiz ve su ile de mutlaka desteklenmesi gerekiyor. Hatta kimi zaman birlikte kaçamak yapabileceğiniz (ancak daha sonrasında da bunu dengeleyebileceğiniz) bir zaman bile olabilir!

Ancak burada bir diğer önemli nokta daha var o da şu ki; diyet partnerinizin sizi yanlış şeylere yönlendirmemesi gerekiyor. Yani kulaktan duyma bilgilerle size yanlış öneriler vermemeli; yanlış uygulamalara yönlendirmemeli!

Her bireyin özel olduğu ve beslenme-egzersiz planının da kişiye özel olması gerektiği unutulmamalıdır! Bunun için aklınıza takılan soruları beslenme alanında eğitim almış olan diyetisyenlere sormanızda yarar vardır.

Ayrıca diyet partneriniz ile her zaman aynı derecede başarı yakalayamayabilirsiniz. İşte tam da bu noktada iyi bir partnerin; diğer arkadaşını motive etmesi, onu desteklemesi çok önemlidir. Bu sebeple de iyi ve doğru bir partner seçimi de çok önemlidir.

Yapılan çalışmalarda ”DİYET PARTNERİ” uygulamasının diyette başarıyı çoğunlukla arttırdığı ve bireylerin daha kalıcı kilo verdiği görülmüştür.

Siz de diyet arkadaşı bulup; hem keyifli hem de sağlıklı kilo vermek istemez misiniz?

Bir sonraki yazıda buluşmak dileği ile sağlıklı, keyif dolu bir hafta geçirmenizi dilerim…

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı