REKLAMI GEÇ

SAĞLIK DEPOSU: CENNET ELMASI

9 Kasım 2019 Cumartesi

Cennet elması; sonbaharın gelmesi ile birlikte market ve pazar tezgahlarında kendini göstermeye başladı bile!

Cennet elması, cennet hurması, Trabzon Hurması, Japon Elması gibi birçok isimle bilinen Cennet Elmasının faydaları ise saymakla bitmez! Tam da mevsimi gelmişken sağlık deposu: cennet elmasını tüketmek istemez misiniz?

İçerisinde potasyum, magnezyum, kalsiyum, demir gibi mineraller ile B1-B2-B3 ve B6 vitaminleri ve bol miktarda da C vitamini barındırır.

Ayrıca içerdiği fenolik ve antioksidan bileşikler ve güçlü vitamin deposu ile hastalıklara karşı adeta savaş açar, bağışıklık sistemini güçlendirir.

ÇEŞİT ÇEŞİT CENNET ELMASI:
Ülkemizde yaygın olarak HACHİYA ve FUYU çeşitleri bulunur.

1- Hachiya; Olgunlaşmamış bir cennet hurması yediğinizde ağzınızda buruk bir tad oluşuyorsa bilin ki bu hachiya türünden! Sert hali ile buruk tadı olan ve pek sevilmeyen bu türün tadı olgunlaşınca ise efsane bir tada dönüşmektedir.

2- Fuyu; ”ÇİKOLATALI HURMA” olarak da geçen cennet elmasının bir diğer çeşididir.Bu çeşidin sert halini tüketince ağzınızda buruk bir tad oluşmaz; çikolatalı kurabiye yemiş gibi çıtır bir lezzeti vardır ve bol çekirdeklidir.

İŞTE CENNET ELMASININ FAYDALARI:
1- Sindirim sistemi sağlığına birçok olumlu etkisi vardır. Zengin lifli içeriği ile başta kabızlık, ishal, barsak iltihabı gibi birçok sindirim istemi rahatsızlıklara karşı korur.

2- Düşük sodyum içeriği ile hipertansiyon hastalarının da rahatça tüketebileceği bir meyvedir. Ayrıca lifli yapısı ile kolesterol ve tansiyonu düşürücü etkisi de vardır.

3- Folik asit içermesi ve bulantı-kusmayı azaltıcı etkisinden dolayı gebeler için de mucizevi bir besindir.

4- Güçlü antioksidan yapısı ile vücudumuzda biriken zararlı toksik bileşiklerin atılmasına yardımcı olur ve kansere karşı korur.

5- 100 gram cennet elmasında ortalama 3-3,5 g lif bulunur. Yüksek lif içeriği sayesinde sindirim problemleri çözebildiği gibi kilo vermeye de yardımcıdır.

”Ama şeker oranı yüksek kilo vermeye nasıl yardımcı olur? ”diye aklına bazı sorular gelebilir.

Nedeni ise; yüksek lif içeriği ile hem tokluk süremizi uzatması hem de erken doymayı sağlamasıdır. Tabi tokluk süremizin daha da uzamasını istiyorsak; üzerine biraz olsun tarçın serpmenizde yarar var!

Ayrıca diyet yaparken sık sık tatlı krizleri yaşıyorsanız bu meyve tam size göre! Ara öğünlerinizde cennet elması ile birlikte yoğurt tüketebilir veya birazcık yulaf ezmesi ile de tüketebilirsiniz. Böylece hem doyurucu bir ara öğün yapmış olursunuz hem de tatlı ihtiyacınızı giderirsiniz!

6) 100 gram cennet elmasında yaklaşık 60-70 mg C vitamini bulunur. C vitamini de yağ yakımını desteklediği için kilo vermek isteyen bireyler için muhteşem bir meyvedir.

1 orta boy cennet elması yaklaşık 60-70 kaloridir. Yani kilo vermeye yardımcı derken porsiyon miktarına da dikkat etmemizde fayda vardır!

Cennet elmasın kendisi kadar yaprakları da şifa deposudur. Yapraklarını kaynatıp, saçlarınızı yıkadığınızda saçlara parlaklık verebileceğini biliyor muydunuz?

Bir sonraki yazıda görüşmek dileği ile sağlıklı günler dilerim…

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı