REKLAMI GEÇ

SİRKE KİLO VERMEYE YARDIMCI MIDIR?

24 Ekim 2020 Cumartesi

Siz de gazete, dergi sosyal medya gibi çoğu yerde ” Sirke yağ yaktırır, sirke ile şu kadar kilo verin! ” gibi manşetlerle karşılaşıyorsunuzdur değil mi?

Maalesef doğru bilinen yanlışlar arasında yer alan bu konuya gelin birlikte göz atalım.

Evet sirke; probiyotik içeriği ile  bağırsak hareketliliğni arttırarak kabızlığı önlemeye yardımcıdır. Bidiğiniz gibi bağırsak sağlığı da kilo kontrolü üzerinde etkilidir.

Ancak şu var ki; sirke yağlarınızı direkt  parçalamaz!

PEKİ SİRKENİN FAYDALARI NELERDİR?

1) İçerdiği antioksidan bileşikler ile bağışıklık sisteminin güçlenmesinde etkilidir.

2) Sirke ASETİK ASİT bileşeni ile hem kan şekerinin ani düşmelerini önler hem de dengede tutmaya yardımcıdır.

Yapılan araştırmalarda  KARBONHİDRAT ağırlıklı yemeklerle tüketilen sirkeli bir salatanın KAN ŞEKERİ nin ani yükselmesini önlediği görülmüştür.

3) Metabolizmanın uyarılmasına yardımcıdır.

4) Vücuttaki toksinlerin daha kolay atılmasını sağlar. Sindirim sistemi ve metabolizmanın daha rahat ve sağlıklı çalışmasını destekler.

5) Bağırsak hareketlerinin artmasına yardımcıdır.

6) İçeriğindeki ASETİK ASİT aynı zamanda İŞTAH MEKANİZMASINI kontrol ederek iştahı azaltmaya yardımcıdır.

7) Ayrıca kan lipitlerini düşürmeye yardımcı olduğunu biliyor muydunuz? Japonya’ da yapılan bir çalışmada sirkenin kan yağları üzerine etkisi araştırılmış ve bireyler normal beslenmesine devam etmiş.  Ek olarak sadece günde 3 defa sirke içmiş ve 3 ay sonrasında bu bireylerin kan yağlarında gözle görülür bir azalma olmuş.

Ancak aklınıza hemen ” O zaman sirke yağ yaktırır mı?” gibi düşünceler gelmesin!

Sadece besinlerle alınan yağların hücre içerisine girişini kolaylaştırır. Kan yağlarının yükselmesini önler. Dolayısı ile de KALP SAĞLIĞI üzerinde de OLUMLU etkileri vardır.

Görüldüğü üzere; sirkenin kilo kontrolü ve zayıflama üzerine bazı etkileri vardır ama kesinlikle yağları direk parçalar gibi bir şey de diyemeyiz!

Konu kilo verme, diyet olunca maalesef toplum olarak çevremizde mucizevi etki yapabilecek, kısa vadeli çözümler bulma arayışına giriyoruz ancak bu durum bizim kendimizi oyalamamıza neden oluyor!

Onun yerine sağlıklı beslenme ve porsiyonlarınıza dikkat edip, sporu da hayatınızın bir parçası haline getirirseniz; rahatlıkla kilonuzu kontrol altına alabilirsiniz!

Bir sonraki yazıda buluşmak üzere sağlıklı günler dilerim…

 

 

 

 

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı