REKLAMI GEÇ

Yeniden Merhaba!

15 Aralık 2011 Perşembe

Selamlar ve saygılar… Sevgili okurlar!!!

Uzun bir aradan sonra yeniden bu köşede yer bulduğum için öncelikle, Sn.Sedat Kurt ve Sn.Murat Acar’a teşekkür ederim.

Son birlikteliğimizde Denizlispor’umuz süper ligde kalma mücadelesi veriyordu. Maalesef o sezon düştük. Bank Asya’da ki ilk yılında da şampiyonluk gelmedi.Nedenleri malum. Hemen hemen herkesçe biliniyor. Özellikle geçen sezon ki yanlış teknik adam ve menajer seçimi, bununla beraber yapılan stratejik yönetim hataları, bu senede Bank Asya liginde olmamızın en önemli sebebidir.

Aslında bence, daha da önemlisi Süper ligden düşmeme gerekliliği idi.Maalesef şehrimizin yöneticileri bunu düştüğümüz o sezon idrak edemedi. Konuya siyasi ve menfi yaklaştılar.

Geçen sezon iki başkanın hem Sn. Özsoy’un hem de Sn. Amiroğlu’nun kulübe aktardığı kaynaklar, neden süper ligde bu takıma aktarılmadı? Her iki başkan da düştüğümüz sezon yönetim kurulu üyesi değil miydi? Çok ilginç!!! Yani; “ ben başkan olursam para veririm “ gibi bir sonuç çıkıyor. Peki; başarılı olunuyor mu? Başarı geldi mi? HAYIR!!!

Denizlispor’un kaybı büyük. Düştüğümüz yıl, Lig Tv’nin kulüplere aktardığı ödenek müthiş arttı. 2 yıldır sezonluk minimum 30’ar milyon liradan toplamda 60 liradan kulüp mahrum kaldı. Bu da yetmiyormuş gibi görevleri sona eren Sn. Amiroğlu ve yönetimi hemen,anında alacaklarını istediler , dar ve sıkışık zamanda şuan ki mevcut yönetimden aldılar.

Son 4 haftada alınan 10 puan ile Denizlispor’ da moraller yükseldi. Hem futbolcuların hem de yönetim kurulunun şevk ve isteği arttı. Şuandan itibaren hedef en azından ilk 6 ya girip play-off a katılabilmek olmalıdır. Bunun için, geldiği günden beri takımda gözle görülür bir gelişme ve başarı sağlayan teknik direktörümüz Sn. Osman Özköylü reçetesini hazırlamıştır diye umuyorum. Takviye şart. En başta bir kaleci, bir stoper, en az bir golcü ve kanatlara toplamda 5 yada 6 futbolcu takviyesi Denizlispor’u hedefe götürecektir.

Gerekli maddi destek de sağlanmalıdır. Başkan ve yönetim kurulu ile birlikte Sn. Belediye Başkanımız da bu konuda birinci sırada sorumludur. Daha sonra da şehrimizin önde gelen iş adamları ve sanayicileri. Gerçi bu çok klişe oldu ama. Belediyenin desteği çok gerekli. Denizli Belediyesi’nin iki profesyonel takımı var bunlara ayrılan önemli de bir bütçe var. Ama dediğim gibi bu takımlar, Denizli Belediyesi’nin.

Denizlispor tüm Denizli’nin. Ve bu şehrin tek markası.

O yüzden Denizli’nin parası, kaynakları Denizlispor’a daha çok aktarılmalıdır. Denizlispor’a daha somut ve etkin destekler verilmelidir.

Geçen sene bütün yerel gazete manşetlerini süsleyen, Belediye tarafından Denizlispor’a verildiği söylenen takım otobüsünü hatırlar mısınız? Şimdi nerede bu otobüs?

Futbol takımı şuan da deplasmanlarda Belediye spor’la dönüşümlü olarak özel bir şirketin otobüsünü kullanıyor.

Muhakkak, Denizli Belediyesi’nin destekleri de var. Belli bir sistematikte, rutin ödemeler yapıldığını biliyoruz. Ancak Süper Lig için yeterli değil ise sistematiğin dışına çıkmak gerekmez mi? Ne gerekiyorsa yapılmalı!

Yakın geçmişte ki hataları ve yanlışları artık tekrarlamamak gerekir.

Denizli kentinin olmazsa olmazı; Denizlispor’un Süper Lig’de olması ve Süper lig’e demir atmasıdır.

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı