REKLAMI GEÇ

Sarayköy’ün seçim kozu yer altı zenginliği

Sarayköy’ün seçim kozu yer altı zenginliği

Denizli’nin Sarayköy ilçesinde seçmenlerin yerel seçim kozu, ilçenin yeraltı zenginliği jeotermal olacak.

/ DENİZLİHABER / 25 Kasım 2013 Pazartesi, 13:05

Sarayköy, Denizli’nin hemen yanı başında bir ilçe. İlçeden İzmir’e hem karayolu, hem demiryolu ile ulaşmak mümkün. 18 bin 570’i ilçe merkezinde olmak üzere, 29 bin 650 nüfusu ile Denizli’nin üçüncü büyük ilçesi.

SON 2 SEÇİMİN GALİBİ CHP

Sosyal demokrat oyların yüksek olduğu ilçede, son iki yerel seçimin galibi Orhan Karaköse ile CHP oldu. 2009 yerel seçimini yüzde 35,67 oy oranı ile CHP önde bitirdi. 30 Mart 2014 yerel seçiminde Sarayköy Belediye Başkanlığı için 37 mahallede 2011 yerel seçimleri sonuçlarına göre 19 bin 796 seçmen oy kullanacak.
galeri-anons

İlçenin zenginliği jeotermal kaynaklar. Bu nedenle gıptayla baktırıyor kendisine. Çünkü bu kaynaktan elektrik enerjisi üretiminde ve konutlar ısıtılmasında yararlanılıyor. Aynı zamanda sağlık turizminin en önemli materyallerinden.

Yeni yatırımlar olsa da ilçe halkı, yerli ve çevreci kaynaktan yeterince yararlanılamadığını, zenginliğin ilçe ekonomisine kazandırılamadığı, ucuz ısınma gibi bir olanaktan istedikleri gibi yararlanamadıkları görüşünde.
Buna son vermenin aracı olarak yerel seçimi gören Sarayköylüler, kendileriyle yaptığımız sohbetlerde sözü “jeotermal=oy” demeye getirdi.

Sarayköy  seçmeni, seçim kozu olarak jeotermali  kullanırken, siyasi parti aday adaylarının da gündeminde jeotermal vardı. İşte siyasi parti aday adayları, seçim çalışmaları ve projelerini  Denizlihaber.com ile paylaştı.

berrin-serim-anons

mustafa-sen-anons

kapancioglu-anons

karakose-anons

celikak-anons

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı