REKLAMI GEÇ

13 YAŞINDAKİ ENGELLİ RESSAMIN EĞİTİM MASRAFLARI İÇİN SERGİ AÇTILAR

13 YAŞINDAKİ ENGELLİ RESSAMIN EĞİTİM MASRAFLARI İÇİN SERGİ AÇTILAR

Yağlı boya tablolar yapan doğuştan işitme ve konuşma engelli 13 yaşındaki Serpil Kılınç’ın eğitim masraflarını karşılaması için 23 kursiyer ortak sergi açtı.

/ DENİZLİHABER / 18 Haziran 2011 Cumartesi, 14:36

Celal Günaydın Atölyesi’nde 3 yıldan bu yana yağlı boya romantik tablolar yapan doğuştan işitme ve konuşma engelli 13 yaşındaki Serpil Kılınç, atölyeye devam eden 23 kursiyer ile birlikte ‘Celal Günaydın Atölyesi 30. Karma Sergisi’ne katıldı. Belediye Turan Bahadır Sergi Salonu’nda açılan ve dokuz gün boyunca gezilebilecek olan sergide 15 eserini sergileyen Serpil Kılınç, yaptığı tabloları satarak eğitim masraflarını karşılamayı hedefliyor. Bu seneki atölyenin geleneksel sergisini Serpil, için özel olarak açtıklarını belirten Atölye Sahibi Ressam Celal Günaydın, “Doğuştan engelli olan Serpil, 3 yıldır atölyemize devam ediyor. Resim yaparak mutlu olan ve engellerini unutan Serpil, İşitme Engelliler Meslek Lisesi 1. sınıfına devam ediyor. Resme karşı çok yetenekli olan Serpil’in eğitim masraflarını karşılaması için 23 kursiyerimizle ortak karar alarak geleneksel sergimizi Serpil için açtık. Serpil’e de sergide ayrı bir ayırdık. Ayrılan bölgede Serpil’in 3 yılda yaptığı 15 yağlı boya tabloyu sergileyip satacağız. Elde eteğimiz gelirde Serpil’in eğitim masraflarında kullanılacak” dedi.

10 yaşından bu yana resim yapıyor
Serpil’in 10 yaşındayken ilk kez atölyede resimle tanıştığını, kendisine resim yapım teknikleriyle ilgili eğitim verdiğini dile getiren Günaydın, “Engellerine rağmen Serpil çok becerikli ve yetenekli. Kısa sürede resim üzerine büyük yol aldı. Serpil, artık geç kızlık çağlarına geldiği için bir yıldan bu yana romantik kadın resimleri yapmayı çok seviyor. Özellikle de yağlı boya tabloları daha çok severek hazırlıyor. Atölye’de bizimle birlikte resim yaparken adeta hayattan kopuyor, yüzü gülüyor, çok mutlu oluyor. Onun mutluluğu bizleri de mutlu ediyor. Serpil’in en büyük hedefi ilk kişisel sergisini açmak. 2012 Şubat ayında kişisel sergisini açacak ancak, sponsora ihtiyacımız var. Genç bir kızın hayallerini yaşamasına destek olmak isteyen sanatsever hayırseverleri bekliyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı