REKLAMI GEÇ

9. ULUSLARARASI TÜRKÇE OLİMPİYATLARI 26 HAZİRAN’DA DENİZLİ’DE

9. ULUSLARARASI TÜRKÇE OLİMPİYATLARI 26 HAZİRAN’DA DENİZLİ’DE

GETİAD Başkanı Erdem Aydın, bu yıl 9’uncusu gerçekleştirilecek Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’nın Denizli bölümünün, 26 Haziran Pazar günü, Atatürk Stadı’nda yapılacağını bildirdi.

/ DENİZLİHABER / 1 Haziran 2011 Çarşamba, 16:34

GETİAD (Genç Tüccarlar ve İşadamları Derneği) Başkanı Erdem Aydın, 9’uncu Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’nın Denizli bölümü ile ilgili olarak, Denizli Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezi’nde, olimpiyatların Denizli ana sponsoru olan Pamukkale Gül Termal’in ortakları Özgür Usta ve Nihat Arıcı ile birlikte basın toplantısı yaptı. Aydın, bu yıl 9’uncusu gerçekleştirilecek olan Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’nın Denizli bölümünün 26 Haziran Pazar günü derneklerinin himayesinde Atatürk Stadı’nda yapılacağını bildirdi. Bu yıl 15-30 Haziran günleri arasında düzenlenecek olan 9. Türkçe Olimpiyatlarına 130 ülkeden yaklaşık 10 bin öğrenci arasından seçilen bin 200 finalist öğrencinin katılımının beklendiğini belirten Aydın, etkinliğin kültürel faydalarının yanı sıra ticari ilişkilere de olumlu yansımalarının olduğunu ifade etti.

Aydın, dernek olarak her ay bir yurt dışı gezisi yaptıklarını dile getirerek, “Her ay yaptığımız yurt dışı gezilerinde dünyanın her yerine, Kenya’sından Ürdün’e, Kazakistan’ından, Avrupa’sına gittiğimiz her yerde Türk okullarını ziyaret ediyoruz ve orada Kenya’da okunan İstiklal Marşını gözyaşları içinde dinliyoruz. Kazakistan’da Efe oynayan öğrencileri görünce mutlu oluyoruz. İlk defa onlara ev sahipliği yapacağız. Biz gittiğimiz her yerde o okullarda öğrenim görüp mezun olan kişilerin bir ticari elçi, bir ülke temsilcisi, bir lobi, adına ne diyorsanız deyin, bir dostluk köprüsü sağladığını görüyoruz, şahit oluyoruz ve mutlu oluyoruz. Türk denince ‘Ben onları biliyorum. İş yapılır, ticaret yapılır, her şey yapılır’ denilen bir lobi faaliyeti diyebiliriz. Bir barış hareketi diyebiliriz. Yurt dışında Türk müteşebbisler tarafından açılan okulların Türkiye ticaretine inanılmaz etkileri olduğunu düşünüyorum ve görüyorum. Bunu da neden anlıyoruz? Son dönemde Afrika’ya, Ortadoğu’ya, sırtımızı Avrupa ve Amerika pazarına dönmeden ek pazarlar olarak açılan kapıların çoğunda biz bunları hissediyoruz” dedi.

Olimpiyatların Denizli ana sponsoru olan Pamukkale Gül Termal’in ortaklarından Özgür Usta ve Nihat Arıcı da böylesi bir organizasyona destek vermekten mutluluk duyduklarını belirtti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı