REKLAMI GEÇ

Çocuklar Halk Oyunları Şenliği için Denizli’de buluştu

Çocuklar Halk Oyunları Şenliği için Denizli’de buluştu

Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü (ÇHGM) tarafından düzenlenen Halk Oyunları Şenliği’nin 12’ncisi Denizli’de gerçekleştiriliyor. 14 ilden gelen koruma ve bakım altındaki çocukların katıldığı Halk Oyunları Şenliği, kortej yürüyüşü ile başladı. Rengarenk giysileriyle, davul ve zurna eşliğinde Denizli Valiliği önünden Delikliçınar Meydanı’na yürüyen dansçılar, Gazi Bulvarı’nı renklendirdi.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 2 Haziran 2016 Perşembe, 19:03

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün her yıl farklı ilde gerçekleştirdiği Halk Oyunları Şenliği’nin 12’ncisi kortej yürüyüşü ile başladı. 14 ilden katılım olan kortej yürüyüşü, Denizli Valiliği önünden başladı.

denizli-halk-oyunlari-senligi-14-il-gelen-cocuklar-İC-1

Kendi yörelerine ait kıyafetlerle, davul ve zurna eşliğinde yürüyen ekipler, Gazi Bulvarı’nda Denizlililerin de dikkatini çekti.

denizli-halk-oyunlari-senligi-14-il-gelen-cocuklar-İC

Bazı vatandaşların bu renkli görüntüyü telefonlarıyla kaydederken, bazıları da gençlerle dans ederek onlara eşlik etti.

Delikliçınar Meydanı’nda sona eren kortej yürüyüşü ve 12. Halk Oyunları Şenliği hakkında bilgi veren Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Altın, “Çocuklarımıza kültürümüzün öğretilmesi ve çocuklarımızın kültürel farklılıkları gözlemleyerek halk oyunlarının içinde barındırdığı kardeşlik duygusunu içselleştirebilmeleri için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğümüzce her yıl düzenlenen Halk Oyunları Şenliğinin 12’ncisi ilimizde düzenlenmesinde dolayı mutluyuz” dedi.

denizli-halk-oyunlari-senligi-14-il-gelen-cocuklar-İC-2

Halk Oyunları Şenliği, İncilipınar Parkı’ndakı gösterilerle devam edecek. Gösteriler saat 20.30’da başlayacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı