REKLAMI GEÇ

Uluslararası Heykel Kolonisi sona erdi

Uluslararası Heykel Kolonisi sona erdi

Uluslararası Taş Heykel Kolonisi sona erdi. 13 Haziran 2013 tarihinde sona eren koloni bir ay devam etti. Etkinlik sonunda koloniye katılan farklı ülkelerden on sanatçı, on heykel hazırladılar.

/ DENİZLİHABER / 18 Haziran 2013 Salı, 10:30

Kömürcüoğlu Mermer tarafından her yıl düzenlenen Uluslararası Heykel Kolonisi, 2013 yılı etkinliğini tamamladı. 13 Mayıs-13 Haziran tarihleri arasında gerçekleşen etkinlik, bir ay boyunca taş yontan sanatçıların eserlerinin gün yüzüne çıkmasıyla son buldu.

ic2

14 Haziran Cuma günü yapılan kapanış kokteyli ile koloniye veda eden sanatçılar, bu süre boyunca insan boyunu aşan 10 adet heykele imza attılar. Mermer ve traverten malzemeden yontulan heykeller, kokteylin gerçekleştiği gün Denizli halkı ile buluştu.
Görkemli geçen kokteyl gecesinde, sanatseverler ve sanatçılar Koloni atölyesinde hazırlanan platformda buluştular. Geceye katılan Denizli Valisi Abdülkadir Demir, sanatçıları tek tek kutlayarak tümüne teşekkür belgesi ve başarı plaketlerini verdi.

Son koloniye 5 ülkeden 10 sanatçı katıldı. ABD’den Edward Fleming, Sherry Tipton ve Sequoyah Aona; İtalya’dan Adriano Ciarlo ve Pasquale Martini, Japonyadan Ryusuke Kido, Rusya’dan Robert Lotosh ve Türkiye’den Ali Dirier, Kadriye Kantık, Malik Bulut 2013 yılı kolonisine katılan sanatçılar oldular.
Bu yılın Koloni çalışmalarının çok başarılı geçtiğini belirten Koloni düzenleme komitesi başkanı Nihat Kömürcüoğlu, mutlu olduklarını ifade etti.

ic1

“Bu bizim için henüz öğrenme süreci” diyen Kömürcüoğlu, “bu güne kadar yapılan çalışmalarda çok güzel eserler ortaya çıktı. Başta hedeflediğimize yakın sonuçlar elde ediyoruz. Sadece heykele sahip olmak değil, heykeli toplumumuza tanıtmak, bir sanat eseri olmasının yanında kültür hazinesi olduğunu göstermek istiyoruz. Bizim projemiz Anadolu toprağının bereketinden nasipleniyor. Antik çağların yetenekli ustaları tarafından yaratılmış eşsiz sanat eserlerinden esinleniyor. Afrodisias gibi, Hierapolis gibi, Laodikeia gibi muazzam antik kentlerin orta yerinde yer alma şansına sahibiz, bunu bu proje kendisine rehber ediniyor. Sonuçlarını da her yıl üstüne koyarak alıyoruz” dedi. “Amacımız kendimize değil, kentimize, ülkemize ve dünyaya bu sanatın bölgemizdeki mirasını anlatmaktı. Kısmen de olsa bu amacımıza ulaşmaya başladığımızı söyleyebilirim. Sonraki yıllarda daha da güçlenen kolonimiz bu hedefimizi gerçekleştirmemizi sağlayacaktır, bundan kuşkum yok” açıklamasını yaptı.

ic3Üç yıldan bu yana devam eden Uluslararası Taş Heykel Kolonisi, şimdiye kadar toplam 27 sanatçıya ev sahipliği yaptı. İlk yıl 7 sanatçının çalışması ile 7 ayrı eser ortaya çıktı.

İkinci yıl yapılan koloni adına yakışır şekilde, tam bir uluslararası festivale dönüştü. 6 ayrı ülkeden 9 sanatçı ve 1 ressam koloni atölyesinde 1 aylık bir çalışma programı ile eserlerini tamamladılar. Bu yıl gerçekleşen koloni ise yine farklı ülkelerden gelen 10 sanatçıyı konuk etti. Her sanatçının bir eser hazırladığı koloni, önceki yıllarda olduğu gibi bir ay boyunca sürdü.
Geleneksel hale gelmesi ve kurumsallaşması konusunda 2013 yılında önemli adımlar atılan Taş Heykel Kolonisi, Başbakanlık Tanıtma Fonu tarafından destekleniyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı