REKLAMI GEÇ

Don Kişot sizi çağırıyor

Don Kişot sizi çağırıyor

Denizli’nin kültür ve sanat etkinliklerinde pilot il olduğunu belirten Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz;19 Aralık tarihinde Don Kişot adlı balenin sanatseverlerle buluşacağını söyledi.

/ DENİZLİHABER / 14 Aralık 2011 Çarşamba, 21:50

Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz; “Haftada iki gün Devlet Tiyatrosu Oyunları, ayda bir Devlet Opera ve Balesi ile Devlet Senfoni Orkestrası Denizlililere konser verecekler” dedi. Korkmaz Denizli’de gerçekleştirilen faaliyetlerle ilgili şu açıklamalarda bulundu, “İlimizde kültürel ve sanatsal faaliyetlerdeki önemli bir eksiklik sayılan ve halkımızın yıllardan beri özlemini duyduğu Devlet Tiyatrosu 24 Kasım 2011 Perşembe günü 550 kişilik Pamukkale Üniversitesi Hasan Kasapoğlu Kültür ve Sanat Merkezinde “Kantocu ” adlı oyun ile ilk perdelerini açmasından sonra sırasıyla, 2-3 Aralık 2011 tarihinde Vahşet Tanrısı ve 9-10 Aralık 2011 tarihinde Genç Osman adlı oyunlar kapalı gişe oynamıştır. Ayrıca 16-17 Aralık 2011 tarihinde sahne alacak Elma Hırsızları adlı oyun ile 23-24 Aralık 2011 tarihinde sahne alacak olan Soğuk Bir Berlin Gecesi adlı oyunun daha şimdiden biletleri bitmiştir.
Bu kapsamda 19 Aralık 2011 pazartesi saat 20.00 de Pamukkale Üniversitesi Hasan Kasapoğlu Kültür ve Sanat Merkezinde Leo Minkus un Don Kişot adlı üç perdelik balesi İzmir Devlet Opera ve Balesi sanatçılarından 130 kişilik bir ekip tarafından sahnelenecektir. İZDOB Orkestrası eşliğinde kentimiz tarihinde ilk defa tam anlamıyla bir bale temsiline ev sahipliği yapmanın heyecanı yaşanmaktadır. Yapımı yeni tamamlanan Pamukkale Üniversitesi Hasan Kasapoğlu Kültür ve Sanat Merkezinde Denizli Devlet Tiyatrosunun açılışı ile Denizlilerin gerçekleşen 40 yıllık hayallerinden sonra Türkiye’nin sayılı sahnelerinden olan 50 kişilik orkestrası eşliğinde Denizli tarihinde ilk bale temsiline sizleri de bekliyoruz”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı