REKLAMI GEÇ

FİNALDE HARMANDALI

FİNALDE HARMANDALI

Denizli Belediyesi’nin bu yıl 11. sini düzenlediği Uluslararası Halk Dansları Festivali’nin galasında 3 kıtadan gelen dansçılar finali harmandalı ile yaptı.

/ DENİZLİHABER / 5 Temmuz 2011 Salı, 15:03

Denizli Belediyesi’nin bu yıl 11. sini düzenlediği Uluslararası Halk Dansları Festivali 12 ülkeden gelen dansçıların sergilediği harmandalı ile son buldu. Yöresel kıyafetler ile sahneye çıkan ve farklı ülkelere ait enstrümanlar eşliğinde harmandalı oynayan dansçıların gösterisi izleyenlerden büyük alkış aldı.

Festivale katılım gösteren 12 ülkenin dansçıları tarafından oluşturulan Denizli Belediyesi Uluslararası Halk Dansları Topluluğu galaya yakışır bir gösteri ile Ziya Tıkıroğlu Açık Hava Tiyatrosu’nu dolduranlara inanılmaz bir gösteri sundu. Amerika, Avrupa, Asya’nın farklı coğrafyalarından gelen üç kıtanın müziğinin, dansının ve kültürünün buluştuğu Denizli’de ortaya çıkan harmoni görülmeye değerdi. Bu buluşmanın ortak noktası ise galada sunulan Harmandalı Zeybeği oldu.

Galanın finalinde festival sürecinde sürpriz olarak hazırlanan Denizli Belediyesi Uluslararası Halk Dansları Topluluğu’nun sergilediği ve 12 farklı ülkenin enstrümanlarının eşliğinde oynanan Harmandalı Zeybeğine seyircilerde eşlik etti. Kendi yöresel kıyafetleri ile sahneye çıkan dansçıların ustalıkla sergilediği gösteri galaya damgasını vurdu. Azerbaycan, Hırvatistan, KKTC, Kore, Litvanya, Makedonya, Meksika, Polonya, Sırbistan, Ukrayna, Yunanistan’dan gelen guruplar sanat adına, dostluk adına sergiledikleri bu gösteri ile festivale yakışır bir finalle 11. Uluslararası Halk Dansları Festivali’ni coşkuyla kapattı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı