REKLAMI GEÇ

KILIÇDAROĞLU ÇALLI’YA KONUK OLDU

KILIÇDAROĞLU ÇALLI’YA KONUK OLDU

Portre resminin ünlü ismi, Denizlili Ressam Yaşar Çallı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu atölyesinde konuk etti. Çallı’nın Ankara Emek’te bulunan atölyesine gelen Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler, sanatçının hazırlamakta olduğu CHP Genel Başkanları portrelerini çalışma ortamında görüp izlediler.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Haziran 2015 Pazartesi, 09:40

Yaşar Çallı atölyesi, ünlü konukları ağırlamaya devam ediyor. Çallı bu kez atölyesine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu konuk etti.

Kış aylarından beri CHP’nin, Atatürk’ten başlayarak tüm genel başkanlarının portrelerini tuvale aktaran Yaşar Çallı,Kılıçdaroğlu’na portre çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi.
Son Genel Başkan olarak kendi portresinin de yapıldığı atölyeyi gezen Kılıçdaroğlu, Atatürk portresi üzerine sanatçıdan etraflı bilgi aldı.

Portrelerin tamamlanıp CHP’ye teslim edilmesinden sonra bunların parti genel merkezinde özel bir alanda sergileneceği bilgisini veren Çallı, titizlikle süren tuvale aktarma işleminin biraz daha zaman alacağını söyledi.

Ziyaretinde Çallı atölyesini gezerek diğer tablo ve çalışmalarla ilgili de bilgi alan Kılıçdaroğlu, sanatçının atölyesine gerçekleştirdiği bu ziyareti uzun zamandır düşündüğünü, seçim çalışmalarının yoğun gündemi dolayısıyla ancak fırsat bulabildiğini, Yaşar Çallı’nın sanatını ve sanatçı kişiliğini her zaman beğendiğini ifade etti.
Yaşar Çallı, bilindiği üzere TBMM’nin Cumhuriyet döneminde kadrolu olarak ikame ettiği ilk ve tek ressam. Bugüne kadar yaptığı diğer tablolarının yanı sıra, TBMM başkanlığına seçilmiş olan gelmiş geçmiş tüm politikacıların portrelerini yaptı. Bu portreler halen TBMM koridorlarında asılı bulunuyor. Ressam Yaşar Çallı TBMM’den emekli oldu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı