REKLAMI GEÇ

Mehmet Akif Ersoy anıldı

Mehmet Akif Ersoy anıldı

İstiklal Marşı’nın kabulünün 88. yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma programı, Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirildi. Programa katılan Vali Yavuz Erkmen, Cumhuriyeti korumamızın en temel görevimiz olduğunu söyledi.

/ DENİZLİHABER / 12 Mart 2009 Perşembe, 01:00

Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen törene, Vali Yavuz Erkmen, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, Vali Yardımcıları Halil İbrahim Ertekin ve İsmail Tezel, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Ali Çardakcı, İl Emniyet Müdürü Muzaffer Erkan, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, daire müdürleri ve davetliler katıldı. Ticaret Meslek Lisesi tarafından hazırlanan programda, Mehmet Akif Ersoy’un hayatı anlatılarak, şiirler okundu ve İstiklal Marşı’nın kabulü tiyatro gösterisi ile sergilendi.

Törende konuşan Vali Yavuz Erkmen, geçmişe bakıldığında bir ulusun yok olmama mücadelesi verdiğini, Ulu Önder Atatürk’ün önderliğinde tek yumruk haline gelerek Türk Milleti’nin tarihten silinemeyeceğini gösterildiğini, Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un kaleme aldığı İstiklal Marşı ile tüm cephelere moral verildiğini söyledi.

Ticaret Lisesi ve Anadolu Ticaret Meslek Lisesi Öğretmeni Ahmet Faik Sabuncu tarafından “Çanakkale Şehitleri” şiiri, Semra Talay tarafından “Bülbül” şiiri okunurken, yine Ticaret Lisesi ve Anadolu Ticaret Meslek Lisesi Tarih Öğretmeni Mustafa Ayçiçek’in yönetiminde okul öğrencileri tarafından İstiklal Marşı Oratoryosu sunuldu. Törende ayrıca, Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Süleyman İnan tarafından Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un hayatı anlatıldı.

Törenin sonunda, resim, şiir ve kompozisyon dallarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Resim dalında birinci gelen Zeynep Ekmekci, şiir dalında birinci gelen Enes Doğan ve kompozisyon dalında birinci olan Hilal Subaşı’ya ödüllerini Vali Yavuz Erkmen verdi.

İstiklal Marşı’nın kabulünün 88. yılı nedeniyle, çeşitli sivil toplum kuruluşları da konuyla ilgili açıklama yaptı. Eğitim-Bir-Sen Denizli Şubesi Mali Sekreteri Mustafa Tokdemir, “İstiklal Marşı’nın yazıldığı meş’um günlerin milletimizin başına yeniden gelmemesi için İstiklal Marşı’nı yeniden, anlayarak okumak gerekmektedir. Milletimizin içine fitne sokmak isteyenlere karşı, iman dolu göğsümüzle karşı durmak, batının değerlerini milletimize çağdaş yaşam standardı olarak dayatanlara ‘Hakkıdır hakka tapan milletimin istiklal’ diye haykırmak gerekmektedir. İstiklalimizi borçlu olduğumuz aziz şehitlerimizi minnetle anıyor, İstiklal Marşı şairimiz Mehmet Akif Ersoy’a rahmet diliyor, milletimizin İstiklal Marşı Günü’nü kutluyoruz” dedi.

Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası Denizli Şubesi Başkanı Osman Kandemir, “Cumhuriyet kuşakları olarak biliyoruz ki, İstiklâl Marşımızı ve Kurtuluş Savaşımızı layıkıyla anmak, bağımsızlığımıza ve ulusal bütünlüğümüze titizlikle sahip çıkmakla mümkündür. Emperyalizmin ülkemize ve ulusumuza yönelik oyunlarını geçmişte olduğu bugün de bozacağız! Topraklarımızda kefensiz yatan binlerce şehidi incitmeyeceğiz. Başta Kurtuluş Savaşımızın eşsiz önderi ve Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, İstiklâl Marşımızın şairi Mehmet Akif Ersoy’u, İstiklâl Marşımızın bestecisi Osman Zeki Üngör’ü ve bağımsızlık uğruna canlarını feda etmiş olan kahraman şehitlerimizi Denizli Eğitim-İş şubesiolarak bir kez daha saygıyla anıyoruz” dedi.

TÜRKAV Denizli Şube BaşkanıAhmet Aykol, “Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı üyeleri olarak bizim amacımız ve idealimiz de bu millete tekrar İstiklâl Marşı yazdırtmayacak kadar vatanımıza, devletimize, milletimizi hizmet etmektir. Son Türk son nefesinin vermeden bayrağımız gönderde dalgalanacaktır. Ezelden beri var olan Türk Milleti sonsuza kadar var olacaktır. Çeşitli oyunlarla bizi yok etmeye çalışan dahili ve harici düşmanlara kanmayacağız, onların gücü ne olursa olsun bizim iman gücümüzü yenemeyeceklerdir. Yeter ki bizler birlik ve beraberliğimizi muhafaza edelim. Özellikle içinde bulunduğumuz dönemde buna daha bir özen göstermeliyiz. Yerel seçimlerin arifesinde gerginlikten, kırıcılıktan, kırgınlıktan hele kışkırtıcılıktan uzak durmalı Türk Milletinin özelliklerine uygun tavır ve davranışlar sergilemeliyiz. Demokrasiye sözde değil özde bağlı olduğumuzu tüm dünyaya göstermenin tam zamanı” dedi.

Türk Büro-Sen Denizli Şubesi Eğitim ve Sosyal İlişkiler Sekreteri Ümit Şıracı, “Türkiye’yi yok etmeyi ezelden beri kafasına koymuş ihanet şebekeleri de, işbirlikçilerinden feyz alarak, küstahça topraklarımız üzerine çörekleniyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni fiilen ortadan kaldırmayı şiar edinenler, amaçlarına topla, tüfekle ulaşamayacaklarını anlayarak, farklı yöntemler deniyor. Bu duygu ve düşüncelerle İstiklal Marşımızın 88’inci yıldönümünü kutluyor; İstiklal Marşımızı Türk Milletine kazandıran değerli şair Mehmet Akif Ersoy’u bir kez daha saygı ve rahmetle anıyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı