REKLAMI GEÇ

MİNİK SERÇE’NİN KLİBİNE SEVİL KAYNAK İMZASI

MİNİK SERÇE’NİN KLİBİNE SEVİL KAYNAK İMZASI

Sezen Aksu’nın son albümündeki ‘Vay’ parçası için çekilen yeni klip, İş Adamı Mustafa Kaynak’ın kızı Sevil Kaynak’ın imzası taşıyor. Kaynak’ın üniversite arkadaşı Sinan Tuncay ile birlikte çektiği klip, şarkı kadar adından bahsettiriyor.

/ DENİZLİHABER / 24 Eylül 2011 Cumartesi, 12:49

Sezen Aksu, son albümünden ‘Vay’ isimli parçasına yaptığı yeni klip için, Türkiye’de şu ana kadar pek kullanılmayan bir yöntemi tercih edince, üniversiteden yeni mezun olan iki gencin yaşamı değişti. Ünlü sanatçının Kanlıca’daki evinin birebir maketi ve 8 ayrı kuklasının kullanıldığı yeni klip, baştan aşağıya iki gencin çalışmalarıyla ortaya çıktı.

Sabancı Üniversitesi Görsel Tasarımlar Bölümü’nden geçtiğimiz Haziran ayında mezun olan Sevil Kaynak(21) ve Sinan Tuncay’ın(23) 3 ay çalışarak yaptığı ve yaklaşık bir hafta önce yayınlanmaya başlayan klip, en az şarkı kadar adından söz ettiriyor.

SEZEN AKSU KLİP ÇEKİMİ TEKLİFİNDE BULUNDU
Üniversitede okurken, Cihangir’de kurdukları küçük atölyede maketler ve kuklalar üzerine kısa filmler çeken Kaynak ve Tuncay ikilisinin hayali, bir gün Türkiye’de böyle bir çalışmayla gündeme gelmekti. İkilinin hayallerine açılan kapı, ünlü sanatçının, Sinan Tuncay’ın staj yaptığı fotoğraf stüdyosuna gelmesiyle aralandı. Son albümünün fotoğraflarının çekimi sırasında Sezen Aksu’ya çalışmalarından bahseden Sinan Tuncay, stop-mation ve video yöntemiyle yaptıkları çekimleri de gösterme şansı buldu. Ünlü sanatçı kısa süre sonra ‘Vay’ isimli parçasının klipi için gençleri aradı.

—————–FOTO GALERİ—————–

SEVİL KAYNAK MUTLULUĞUNU AİLESİYLE PAYLAŞTI’

—————————————————-

—————VİDEO GALERİ—————–

İŞTE SEZEN AKSU’NUN YENİ KLİPİ ‘VAY’

—————————————————–

MEZUN OLUR OLMAZ ATÖLYEYE GİRDİLER
Denizlili Kaynak Ailesi’nin 3 çocuğundan en büyüğü olan 23 yaşındaki Sevil Kaynak, Aksu’nun teklifinin ardından okul arkadaşı Sinan Tuncay ile birlikte ünlü sanatçının yeni klipi için çalışmalara başladı. “İlk olarak Sezen Hanım’ın evine gidip tüm odalarını, klipte kullanılabilecek tüm eşyalarını fotoğrafladık. Daha sonra atölyeye kapandık. Önce 2.5 metreye 1 metre genişliği ve yaklaşık 1,5 metre yüksekliğinde evin maketini yaptık. Sonra tek tek o odalardaki eşyaların maketlerini ve Sezen Hanım’ın farklı dönemlerini yansıtan 8 ayrı kuklasını yaptık. Her şey tamamlandıktan sonra da klipin çekimlerine başladık” diyen Sevil Kaynak, çalışma boyunca ne Sezen Aksu’nun ne de ekibinin hiçbir şekilde çekimlere karışmadıklarını, kendilerini her konuda özgür bıraktıklarını da söyledi.

MİNİK SERÇE ÇOK BEĞENDİ
Klip tamamlandıktan sonra ünlü sanatçının Kanlıca’daki evine giden ikili, klipi, Sezen Aksu’ya ve ekibine izletti. Aldıkları olumlu tepkiyle çok mutlu olduklarını dile getiren Kaynak“Sezen Hanım’a evinde klipi izlettik. Hem kendisi hem de ekibi çok beğendi. Siz üç ay boyunca bir iş üzerinde çalışınca eksikliklerden başka hiçbir şey göremiyorsunuz. Yaptığımız işin beğenilmesi çok güzel. Klip yayınlanmaya başladığı günden bu yana arkadaşlarımız ve yakınlarımızdan çok olumlu tepkiler alıyoruz” diye konuştu.

ÖNCE EĞİTİM
Mutluluğunu memleketi Denizli’ye gelerek ailesiyle de paylaşan genç yetenek Sevil Kaynak, “Bir yıl önce biri bize Sezen Aksu’nun klipini çekeceksiniz dese, asla inanmazdım. Bu fırsatı yakalamanın mutluluğunu yaşıyorum” diyen Sevil Kaynak’ın hedefi ilk olarak yurt dışı eğitimi alıp alanında tam anlamıyla bir uzman olmak. “İlk önce eğitimim geliyor. Ve ben üniversitede aldığım resim, heykel, fotoğraf ve video eğitimimi yurt dışında yüksek yaparak iyice geliştirmek istiyorum. Daha sonra Türkiye’ye dönüp bu klipte kullandığımız teknikler üzerine çalışmak istiyorum” diye konuşan Kaynak, “Türkiye’de stopmation üzerine çalışmalar yapılmıyor. Şu an benzer yöntemleri 3-D animasyonları kullanarak yapıyorlar. Sinan’la birlikte hayalimiz bu alanda daha uzun metrajlı başarılı çalışmaları ortaya koymak” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı