REKLAMI GEÇ

Sigarayla, şiir yazarak savaşıyor

Sigarayla, şiir yazarak savaşıyor

Sigarasız yaşama destek için şiirler yazan Ahmet Nedim Hergül, Denizli Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Ramazan Canural’ı ziyaret etti. Hergül, Başhekim Canural’a Sigara Bırakma Merkezi çalışmalarından ve merkezde şiirlerinin yayınlanmasından dolayı teşekkür etti.

/ DENİZLİHABER / 6 Aralık 2009 Pazar, 17:57

Günde en az 1.5-2 paketi, 30 yıl aralıksız olarak içtikten sonra sigarayı bırakan ve sigaranın zararları ile ilgili şiirler yazan, Ayvalık Belediyesi`nden emekli, 55 yaşındaki Ahmet Nedim Hergül, yazdığı şiirlerle gençleri ve sigara tiryakilerini sigaradan uzak tutmaya çalışıyor. Hergül, kamu ve sağlık kurumlarına şiirlerini dağıtarak sigaranın zararları konusunda vatandaşları bilgilendiriyor.

‘Bıraktıktan Sonra’, ‘Sigaramın Dumanı’ ve ‘Sigara’ adlı şiirlerinin, Denizli Devlet Hastanesi Sigara Bırakma Merkezi’nde yayınlanması için girişimlerde bulunan Hergül, şiirlerinin merkezde yayınlanmasının ardından, Başhekim Uzman Dr. Ramazan Canural’ı makamında ziyaret etti. Hergül, dumansız yaşama uyum sağlamak isteyenlere katkıda bulunan ve sigarasız, sağlıklı bir nesil için hastanenin hizmet ağını genişleten Başhekim Canural’a teşekkür etti.

Başhekim Canural ile birlikte Sigara Bırakma Merkezi’ni dolaşan Hergül, duvarlardaki panolarda kendine ait şiirleri görünce mutlu oldu. Sigarayı bırakmanın öncelikli olarak beyinde bittiğini vurgulayan Hergül, “Ben bir sigara savaşçısıyım. Gençleri sigaradan uzaklaştırmak için şiirler yazıyorum. Bu konuda üzerime düşeni yapacağım” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı