REKLAMI GEÇ

TÜRKÇEVİZYON BAŞLIYOR

TÜRKÇEVİZYON BAŞLIYOR

Türk dilinin doğru kullanımının yanı sıra yaygınlık kazanması ve çeşitli ortamlarda tanıtımının yapılması hedeflenen Türkçevizyon Uluslararası Müzik Festivali yarın başlıyor.

/ DENİZLİHABER / 22 Haziran 2009 Pazartesi, 17:42

Denizli Valiliği, Denizli Belediyesi ve TRT tarafından olan organize edilen ve bu yıl il kez gerçekleştirilen festivale 16 farklı ülkeden 85 sanatçı katılacak. Festivalde amaca uygun olarak davetli topluluk ve sanatçılar özgün sözleri kendi dillerinde olan parçalarından birini Türkiye Türkçesi ile seslendirecek. Gruplar, Türkçe icra edecekleri parçaya ek olarak kendi dillerinde seslendirecekleri parçalarla da sahne alacak. Ayrıca Türkiye’nin ünlü pop ve rock müzik toplulukları da bu etkinlik kapsamında konserler verecek. Halka açık gerçekleştirilecek festival etkinlikleri TRT’nin televizyon ve radyo kanallarından da canlı olarak yayınlanacak.
İlk Canlı Yayın Açık Hava Tiyatrosunda
TRT Fm’in haftalık programı “Akşam Ola” 22 Haziran Pazartesi günü Ziya Tıkıroğlu Açık Hav Tiyatrosu’ndan canlı olarak yayınlanacak. Sunuculuğunu Derya Kaya’nın yaptığı program 4 saat sürecek. Seyirciye açık olacak program açık hava tiyatrosuna gelenler tarafından da izlenebilecek. Uzun yıllardan bu yana, müzik programları da dâhil olmak üzere Türkçenin doğru kullanımı konusuna büyük özen gösteren TRT, Türkçenin dünyaya tanıtılması hedeflenen Türkçevizyon Uluslararası Müzik Festivali’ne de ayrı bir önem veriyor. 23-27 Haziran tarihleri arasında yapılacak olan festival boyunca TRT bir dizi canlı yayın gerçekleştirecek. Denizli’nin tanıtımına büyük katkı koyacak olan canlı yayınların ilki ise Ziya Tıkıroğlu Açık Hava Tiyatrosu’nda gerçekleştirilecek. TRT Fm’de her pazartesi günü yayınlanan ve sunuculuğunu Derya Kaya’nın yaptığı program saat 18:00 başlayacak ve 4 saat sürecek. Aktüel konuların konuşulduğu ve müzik ağırlıklı bir yayın içeriğine sahip olan programda festivale ilişkin bilgiler verilecek, Denizli’nin sahip olduğu değerler anlatılarak kentin tanıtımı yapılacak. Seyirciye açık olacak programı açık hava tiyatrosuna gelenlerde izleyebilecek. Festivalde ayrıca TRT Türk Halk Müziği ve Sanat Müziği sanatçıları da gerçekleştirilecek konserlerde Denizlililerle buluşacak. Rock Müzik sanatçısı Cemal Dua ve Pop müzik sanatçısı Aylince, son dönemde yaptığı sahne gösterileri ile adı ön plana çıkan komedyen Atalay Demirci’de festival boyunca TRT tarafından canlı olarak yayınlanacak programların konukları olacak.
Festival Programı
Ziya Tıkıroğlu Açıkhava Tiyatrosu, İncilipınar Parkı, Çınar Meydanı ve Pamukkale Antik Tiyatro’da gerçekleşecek olan festivale Afganistan, ABD, Arnavutluk, Azerbaycan, Belçika, Bosna Hersek, Cezayir, Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kazakistan, Kırgızistan, Kırım, Moldova, Özbekistan, Tataristan ve Türkmenistan’dan 85 sanatçı katılacak. Festival programı ise şöyle
22 HAZİRAN 2009 PAZARTESİ
Denizli Açıkhava Tiyatrosu 18.00-22.00 AKŞAM OLA (CANLI) (TRT-FM Programı) (Sunucu: Derya KAYA) Zeliha SUNAL Hafif Müzik Konseri
23 HAZİRAN 2009 SALI
Denizli Açıkhava Tiyatrosu TRT-AVAZ 19.00 Denizli Belediye Konservatuarı Sanatçıları TRT KONSERİ (THM)
24 HAZİRAN 2009 ÇARŞAMBA
19.00 TRT KONSERİ (TSM) (İncilipınar)
TRT-AVAZ
25 HAZİRAN 2009 PERŞEMBE
18:00 KORTEJ (Valilik önünden Belediyeye kadar) 19.00 TRT KONSERİ (THM-TSM) (Belediye Meydanı)
26 HAZİRAN 2009 CUMA
Pamukkale Antik Tiyatro 18.30 DJ Gösterisi TRT-AVAZ (CANLI) 19.00 Cemal DUA Konseri Atalay DEMİRCİ Gösterisi (Sezen Cumhur ÖNAL’a Plaket verilmesi)
FESTİVAL KONSERİ (Konuk Sanatçılar Türkçe Şarkılar Seslendirecek)
27 HAZİRAN 2009 CUMARTESİ
Denizli Açıkhava Tiyatrosu 19.00 Aylince Konseri ( TRT-FM “YAYINDAYIZ” programında canlı yayınlanacaktır)
FESTİVAL KONSERİ (Konuk Sanatçılar Kendi Dillerinde Şarkılar Seslendirecek )

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı