REKLAMI GEÇ

TÜRKÇEVİZYON COŞKUSU

TÜRKÇEVİZYON COŞKUSU

TRT, Denizli Valiliği ve Denizli Belediyesi işbirliğiyle bu yıl üçüncüsü düzenlenen, 2011 Eurovision birincisi Azeri şarkıcılar Elder ve Nigar’ın da onur konuğu olduğu Türkçe Sözlü Müzik Festivali (TÜRKÇEVİZYON), Pamukkale Antik Tiyatro’da yapıldı.

/ DENİZLİHABER / 16 Haziran 2011 Perşembe, 13:45

Demet Tuncer ve Vatan Şaşmaz’ın sunuculuğunu üstlendiği TÜRKÇEVİZYON’un açılışını, sahneye Türk bayraklarıyla çıkan 2011 Eurovision birincisi Azeri şarkıcılar Elder ve Nigar gerçekleştirdi. Eurovision’u kazanan “Running Scared” şarkısını seslendiren sanatçılar, Antik Tiyatro’da bulunan yaklaşık 15 bin kişi tarafından ayakta alkışladı. Elder ve Nigar, şarkılarını seslendirdikten sonra, vatandaşların arasına oturarak, müzik festivalini izledi. Sanatçıların sevenleri, fotoğraf çektirebilmek için birbirleriyle yarıştı. Müzik festivaline 20 ülkeden katılan 100’e yakın sanatçı, sırasıyla şarkılarını seslendirdiler. Keremcem konseriyle devam eden 3. Uluslararası Türkçe Müzik Festivali’ne, Antik Tiyatro’yu dolduran yaklaşık 15 bin kişi katıldı.

Şampiyonlar Gönülleri Fethetti
Denizli Belediyesi ve TRT tarafından düzenlenen Türkçevizyon Müzik Festivali’ne onur sanatçı olarak 56’ncı Eurovision Şarkı Yarışması’nın şampiyonları Azerbaycanlı Nigar- Eldar ikilisi katıldı. Denizli Belediyesi ve TRT tarafından düzenlenen Türkçevizyon Müzik Festivali’ne onur sanatçı olarak 56’ncı Eurovision Şarkı Yarışması’nın şampiyonları Azerbaycanlı Nigar- Eldar ikilisi katıldı. Eurovision şampiyonu genç ikili dünyaca ünlü beyaz cennet Pamukkale’de de ellerinden düşürmedikleri Türk Bayrağı ile gönülleri fethetti. Roma dönemine ait 14 bin kişilik antik tiyatrodaki Türkçevizyon Festivali’nde 20 ülke sanatçısı Türkçe şarkılar seslendirdi. Tıklım tıklım dolu olan antik tiyatroda sanatçılar alkış yağmuruna tutulurken, sanatçı Keremcem’de 35 dakikalık konser verdi. Türkçevizyon’un onur sanatçıları Azerbaycanlı Nigar ile Eldar, Eurovisiyon’da şampiyonluk getiren “Running Scared” isimli şarkılarını seslendirdi. Eurovisiyon’da şampiyon olunca Türk Bayrağı açan Azeri sanatçı Nigar ile arkadaşı Eldar, sahneye yine Türk bayrakları ile çıktı. Azeri sanatçılar alkış yağmuruna tutulurken, Denizlili müzik severler de tribünler de Azerbaycan Bayrağı açtı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı