REKLAMI GEÇ

TÜRKÇEVİZYON FESTİVALİ 14 HAZİRAN’DA BAŞLIYOR

TÜRKÇEVİZYON FESTİVALİ 14 HAZİRAN’DA BAŞLIYOR

Denizli Belediyesi ve TRT işbirliğinde yapılan “Türkçevizyon Uluslararası Müzik Festivali” 14 Haziran 2011 tarihinde başlayacak.

/ DENİZLİHABER / 7 Haziran 2011 Salı, 16:33

Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan ve 17 Haziran’a kadar devam edecek festivale, 20 ülkeden 100’e yakın sanatçı katılacak. TRT ekranlarında tüm dünyaya canlı yayınla aktarılacak olan festival, 14 Haziran 2011 günü kortej yürüyüşü ile başlayacak.

Çamlık Mesireliği Kır Kahvesinde festival programları ile ilgili toplantı düzenlendi. Toplantıya, Vali Yavuz Erkmen, Belediye Başkanı Osman Zolan ile TRT Dış Yayınlar Dairesi Başkanı ve Türkçevizyon TRT Festival Başkanı Süleyman Köksoy katıldı.

TRT Dış Yayınlar Dairesi Başkanı ve Türkçevizyon TRT Festival Başkanı Süleyman Köksoy, müziğin evrensel bir dil olduğunu söyleyerek, festival için birçok ülkeden istekler geldiğini, Türkçevizyon Festivalinin ilerleyen yıllarda Eurovizyon yarışması gibi bir yarışma olabileceğini de sözlerine ekledi.

Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli’de birçok festival düzenlendiğini, festivallerden en önemlilerinden bir tanesinin Türkçevizyon Festivali olduğunu, önceki yıllarda olduğu gibi vatandaşlar için ücretsiz otobüs servisi yapılacağını ve 15 Haziran 2011 tarihinde final yapılacağını söyledi.

Vali Yavuz Erkmen ise, Türkçe Sözlü Müzik Festivalinin artık geleneksel hale geldiğini söyleyerek, “Bir olayı başlatmak kadar sürdürmek de önemlidir. Denizli bunu başarmış durumdadır. Denizli Belediyesi bu konuda yoğun gayret gösteriyor. Bu festivalde, ilimizin değişik yererlinde çeşitli etkinlikler olacak. Final niteliğinde olacak olan gece Pamukkale Antik Tiyatro’da olacak. Herkesin aklında kalacak, ses getirici gece olacağını tahmin ediyorum. Burada önemli olan Türkçemizi öne çıkartmak, Türkçemizin unutulmamasını sağlamak. Değişik ülkelerden gelen topluluklarla barış ve sevgi köprüsünün kurulmasıdır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı