REKLAMI GEÇ

TÜRKÇEVİZYON FESTİVALİ DEVAM EDİYOR

TÜRKÇEVİZYON FESTİVALİ DEVAM EDİYOR

Denizli Valiliği, Denizli Belediyesi ve TRT işbirliğiyle bu yıl 3. düzenlenen Türkçe Sözlü Müzik Festivali, tüm hızıyla devam ediyor. 20 ülkeden 100’e yakın sanatçının katıldığı festival gruplarında, 2011 Eurovision birincisi Azeri şarkıcılar Elder ve Nigar bulunuyor.

/ DENİZLİHABER / 15 Haziran 2011 Çarşamba, 14:37

Festival, Denizli Belediyesi Mehteran Takımı eşliğinde, Kazakistan, Kırgızistan, Türkmenistan, Özbekistan, Azerbaycan, Makedonya, Kırım, Gagavuzya, Romanya, Arnavutluk, Bosna-Hersek, Yunanistan, Gürcistan, K.K.T.C., Bulgaristan, Filistin, Suriye, Başkurdistan, Tataristan ve Altay’dan (Doğu Türkistan) gelen ekiplerin kortej yürüyüşüyle başladı.

Festival grupları, kortej öncesi Denizli Valisi Yavuz Erkmen’i makamında ziyaret etti. Korteje, vali Erkmen, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, TRT Dış Yayınlar Dairesi Başkanı ve Türkçevizyon TRT Festival Başkanı Süleyman Köksoy da katıldı.

Denizli Belediyesi’ne kadar devam eden kortej, renkli görüntülere sahne oldu. 2011 Eurovision Yarışmasında 1. olan ve yarışmada elinde Türk Bayrağı’nı sallayan Azeri grubun, kortej sonuna kadar Türk Bayrağını taşıması dikkat çekti.

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, festival ekiplerini makamında kabul etti. Daha son Denizli Belediyesi bahçesinde kokteyl düzenlendi. Festivalin ilk günkü programı akşam TRT sanatçıların Çınar Meydanı’nda verdiği konserle devam etti. Özellikle TRT Sanatçılarından Makbule Kaya’nın Denizli yöresine ait sunduğu eserler büyük beğeni topladı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı