REKLAMI GEÇ

Livaneli’den iktidara Ertaş göndermesi

Livaneli’den iktidara Ertaş göndermesi

Denizlililer yağan yağmura aldırmadı. Usta yorumcu ve müzik adamı Zülfü Livaneli, Ziya Tıkıroğlu Açık Hava Tiyatrosu’nda konser verdi. Binler dün akşam hep bir ağızdan Livaneli’nin şarkılarına eşlik etti. Livaneli, son nefesine kadar muhalif kalacağına vurgu yaparken iktidar için, “Onca iktidar güç, hanlar, hamamlar, para, pula rağmen iktidar geçen hafta dönüp dolaşıp iki muhalif ustaya sığındı. Biri Aşık Veysel, diğeri Neşet Ertaş” diyerek gönderme yaptı

/ DENİZLİHABER / 3 Ekim 2012 Çarşamba, 14:45

Usta yorumcu ve müzik adamı Zülfü Livaneli Denizli Ziya Tıkıroğlu Açık Hava Tiyatrosu’nda bir konser verdi. Dark Night Organizasyon’un gerçekleştirdiği konseri iple çeken sevenleri, yağan yağmura aldırmayarak tiyatroya akın etti. Aralarında Baro Başkanı Müjdat İlhan’ın da olduğu çok sayıda tanınmış isim de konsere ilgi gösterdi

Yaklaşık 2000 Denizlilinin izlediği konser olumsuz hava şartları nedeniyle bir saat gecikmeli başladı. Livaneli’nin içinde THY’ye ait İstanbul-Denizli uçağı, Çardak Hava Limanı’nı pas geçti, İzmir’e indi. Konserin başlamasına birkaç saat kala yaşanan bu aksilikten sonra Adnan Menderes’e inen uçakta bir süre beklediklerini belirten Livaneli, yaşanılan ilginç bir diyalogu da sevenleriyle paylaştı. Uçakta belirsiz bekleyiş nedeniyle hostese Denizli’de konseri olduğunu hatırlatın Livaneli, “Binlerce insan beni bekliyor. En azından ne olacağını söyleyin de organizasyon şirketini bilgilendireyim” deyince yaşlıca bir kadın yolcu, “Ne olacak benim de torunum bekliyor” diyerek Livaneli’ye tepki gösterdi.
Sonradan Denizlili olduğunu öğrendiği yaşlı kadınla diyalogunu kahkahalarla anlatan Livaneli, “Denizlili ablamızla bu sözleri sonra tanıştık” dedi.

Saat 21.00’de başlaması gereken konsere 22.00’de başlayan Livaneli’nin sevilen parçalarını hep bir ağızdan söyleyen binlerce hayranı, unutulmaz bir gece yaşarken, usta sanatçı iktidara geçtiğimiz hafta kaybettiğimiz Neşet Ertaş üzerinden gönderme de yaptı.

Kendisini ve sevenlerini muhalif olarak tanımlayan usta sanatçı, “Ben muhalifim ve son nefesime kadar da muhalif olacağım. Sanmayın ki bu iktidar güçlüdür. Bu ülkenin gerçek iktidarı muhaliflerdir. Bakın onca iktidar, güç, hanlar, hamamlar, para-pula karşı, iktidar geçen hafta iki muhalif ustaya sığındı. Biri Aşık Veysel, bir diğeri Neşet Ertaş. O yüzden ben muhalif olmaktan gurur duyuyorum” dedi.

Yorumlar

hayalgibi   -  Bağlantı 3 Ekim 2012, 23:46

tebrikler zülfü livaneli…

haydar   -  Bağlantı 3 Ekim 2012, 16:15

çok yaşa livaneli.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı