REKLAMI GEÇ

Denizli’nin 2023 vizyonu

Denizli’nin 2023 vizyonu

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “Yeni Türkiye yolunda ikinci yarı başlıyor” diyerek, Denizli’nin “2023 vizyon projeleri”ni açıkladı. “Denizli kazandı, yine kazanacak” sloganıyla projelerin sunumunu yapan Zeybekci, iş dünyasına da “7 Haziran’da iktidar değişmeyecek” mesajını verdi.

Engin Ünal / DENİZLİHABER / 10 Mayıs 2015 Pazar, 14:15

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Anemon Otel’de düzenlenen toplantıda, AK Parti’nin Denizli’ye yönelik vizyon projelerini açıkladı. Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Süleyman Kocasert, Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Musa Çelikkol, meslek odaları başkanları, sanayici ve işadamları ile AK partili belediye başkanlarınının katıldığı toplantıda, yaklaşık iki saat kürsüde kalan Zeybekci, 2004’den 2015’e siyasi yaşamıyla ilgili bir özet sundu.

ic-1

“HİZMET DESTANI YAZDIK”
Siyasete girişini anlatırken “ihtiyarlar heyeti her şeyi yakından biliyor” diye özetleyen Zeybekci, göreve geldiklerinde Üçgen Meydanı’nda keçilerin otladığı, hava kirliliğinden kuşların uçamadığını, 2004-2009 döneminde hizmet destanı yazdıklarını, verdikleri tüm sözleri tuttukları söyledi.

“DENİZLİ’Yİ MAHÇUP ETMEDİM”
Denizlilileri utandıracak hiçbir şey yapmadığını söyleyen Zeybekci, Denizlililerin başını öne eğdirecek, utandıracak, yüzünü kızartacak hiçbir şey yapmadığını, Denizli’yi mahçup etmediğini, Denizli’nin menfaati neyse onun için mücadele verdiğini belirtti.

“İKTİDAR DEĞİŞMEYECEK”
7 Haziran seçimlerinde iktidarın değişmeyeceğini savunan Zeybekci, “yapılan anketlere göre, CHP’ye oy verenlerin bile yüzde 60’ı iktidarın değişeceğine inanmıyor. 7 Haziran’da iktidar değişmeyecek, hükümet değişmeyecek. 7 Haziran’da ne olacak? Siyasi rekabet aile içinde olacak. İller arasında yarış başlayacak. İlk 10, 20 ve 50’de olmanın yarışı görülecem” dedi.

“YUKARIDA FIRTINA SERT ESER, ALAN DARDIR”
2011 seçimindeki “Denizli siyasette lider kent olacak” iddasına da değinen Zeybekci, “Bu dediğimiz oldu mu? Oldu… Denizli şu anda siyasetin 1 numaralı masasında oturanlardandır. Ancak orada oturmak kolay değil. Yuralıra çıktıkça fırtına sert eser, alan daralır. Tepe noktada yer dardır. Orada kalabilmek için Denizli geçmiş seçimlerde nasıl AK Parti’de toplandıysa, 2015 seçiminde de AK Parti’de toplanmalı. Siz yoksanız biz de yokuz. Siz yoksanız biz hiçbir şeyiz” diye konuştu.

“TAAHHÜTLER AÇIK ARTIRMAYA ÇIKTI”
Muhalefet partilerine vaatleriyle ilgili “açık artırmaya çıktılar” göndermesinde bulunan Bakan Zeybekci, “Taahhütte bulundukları şeyleri size sordular mı? Soramazlar çünkü genetiklerine aykırı. Bunlar önlerine iki koyun verseniz akşama kadar karınlarını doyuramaz, koyunları eve sapasağlam getiremez. Ne dediklerini bilmiyorlar. Söyledikleriyle Türkiye’nin altını dinamitliyorlar. ‘Asgari ücret 1.500 lira olacak’ diyen zata sormazlar mı, senin partili başkanın işbaşında olduğu belediyede taşeron işçi bin lira alıyor diye” ifadesini kullandı.

“İLÇELERE GÖRE TEŞVİK GELİYOR”
Yeni bir teşvik uygulaması için çalışmalar yapıldığını anlatan Zeybekci, uygulamanın ilçelere göre olacağını, Denizli’nin bazı ilçelerinin 5 ve 6. bölge teşviğinden yararlanacağını, ancak oraya yoğun göçle nüfus artışı olmaması için bazı kriterler getirileceğini sözlerine ekledi.

ÇARDAK OSB’YE YENİ STATÜ
Uzun yıllar önce 13 milyon dolar harcanarak altyapısı hazırlanan Çardak Organize Sanayi Bölgesi’nin atıl durumdan kurtarılacağını ifade eden Zeybekci, “Burada stratejik yatırımlar yapılması planlanıyor. Yeni bir kimliği kavuşacak. Çalışmalar bir noktaya kadar geldi. 2016’da çok başarılı hareketlerin olduğu alan haline gelecek” müjdesini verdi.

İŞTE O POROJELER
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “Denizli kazandı, yine kazanacak” sloganıyla 2023 vizyon projelerini de tanıttı. İşte o projeler:

HIZLI TREN DENiZLi’YE GELECEK
İzmir – Aydın – Denizli – Antalya arasında hizmete girmesi planlanan Hızlı Tren ile İzmir Denizli arası 1 saat 10 dakika olacak.
İki liman arasında hızlı bağlantı kurulacak, Denizli çiftçisi de sanayicisi de ürettiğini daha hızlı ve daha kolay satacak.
Turizm merkezleri daha da yakınlaşacak, Denizlililer denize, kıyıdakiler Denizli’ye kolayca gidip gelecek.
İzmir’e, Aydın’a Antalya’ya gelen turist bir solukta kendini Denizli’de bulacak. Denizli daha çok konaklanan bir turizm merkezi olacak.

ic-2

AYDIN-DENİZLİ-ANTALYA OTOYOLU
Denizli –Aydın, Denizli- Afyon bölünmüş yolları nasıl hayata geçirildiyse, İzmir – Aydın – Denizli- Antalya Otoyolu ile ulaşımımıza hem konfor hem hız gelecek. İzmir-Denizli arası 1,5 saate inecek.
Denizlililer, İzmir’e artık şehir içinde bir yere gider gibi ulaşabilecek.

ÇEVRE YOLLARI
Çevre yollarının tamamlanmasıyla şehir trafiği daha da akıcı olacak. Mevcut trafiğin yüzde 40’ını şehir içinden alarak şehir trafiğini daha da rahatlatacak, çevre yolları tamamlanacak.Denizli büyükşehir olma özelliğini ulaşımda da tamamlayacak. İlçeler ve mahalleler şehir merkezine daha kolay ve çok hızlı ulaşabilecek.
Acıpayam, Babadağ, Baklan, Bekilli, Beyağaç, Bozkurt, Buldan, Çal, Çameli, Çardak, Çivril, Güney, Honaz, Kale, Sarayköy, Serinhisar, Tavas şehir merkezine çok daha yakın olacak. Merkezefendi, Pamukkale ve şehir merkezinde trafik daha da rahatlayacak.

DENiZLi SAĞLIK KENTi OLACAK
Denizli bölgenin en büyük sağlık merkezi olacak. 1000 yataklı Şehir Hastanesi Kamu İdaresi ile Özel Sektör Ortaklığında yapılacak. 2 bin 500 personelle çalışacak olan hastane, modern ve ileri top teknolojileriyle donatılacam.
Denizli, Burdur, Muğla, Aydın ve Isparta’da yaşayanlara da hizmet veren Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi hastaneleri ve Şehir Hastanesi ile birlikte; Merkez ADSM, Çivril, Tavas, Servergazi, Sarayköy Devlet Hastaneleri, Kadın Doğum Hastanesi, Kalp Damar Hastalıkları Hastanesi ve Onkoloji Hastanesi sayesinde tam bir sağlık merkezine dönüşecek.

ic-3

HAMBAT OVASI SULAMA PROJESİ  
İnceler ve Fındıklı Deresi su depolama alanlarında geliştirilmekte olan projelerle Denizli’nin yeterince kullanılamayan ovalarından Hanbat Ovası hayat bulacak. Bu ovalar suyla buluşacak, bereket gelecek.
21 Mart 2015’te Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılan Cindere Barajı Sulama Tünel ve Kanalları ile yapılacak sulama sayesinde enerji giderleri önemli ölçüde azalacak. 2014 yılında dekar başına 150 tl ödeyen çiftçimiz artık 40 TL ödeyecek. Dekar başına gider büyük oranda düşecek.
Denizli’nin toprakları suya doyacak. Tüm araziler sulanacak. Sulama altyapı yatırımları DSİ tarafından yapılacak ve 4 yıl içinde bitirilecek. Tarım şahlanacak, Denizli çiftçisinin yüzü gülecek.

TEKNiK TARIM VE SERACILIK PROJESi
Denizli, çok yakında uygulamasına başlanacak Teknik Tarım ve Seracılık Projesi ile bu alanda da dünyanın en büyük merkezi haline gelecek. 100 bin kişi istihdam edilecek. Üreticinin de tüketicinin de yüzü gülecek. Teknik Tarım ve Seracılık Projesi, toprak ve su kaynakları ile havayı kirletmeden, bitki, hayvan ve insan sağlığını koruyacak, kaliteli tarımsal üretimi ve gıdayı sağlayacak.

DENiZLi TERMAL SAĞLIK ve TURiZM MERKEZi OLACAK
Denizli, Türkiye’nin en büyük, dünyanın sayılı sağlık ve turizm merkezlerinden biri olacak. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nin temeli 2015 yılında atılacak . Termal, sağlık ve kültür için gelecek turistler Denizlinin daha da büyük bir ekonomiye kavuşmasına önemli katkı sağlayacak.Yaşlı bakımında da Denizli dünyanın sayılı merkezlerinden biri olacak. Denizli bu alanda 10 yılda 200 bin istihdam kazanacak.

TÜRKiYE’NiN ARKEOLOJi BiLiM MERKEZi DENiZLi OLACAK
Dünyanın en büyük arkeoloji müzesi Denizli’de inşa edilecek. Denizli’nin arkeolojik hazineleri bütün dünyanın ziyaretine açılacak. Arkeolojik zenginliği İtalya’nın tamamından fazla olan Denizli, bu alanda da dünyanın en büyüğü olacak. Denizli 1. Sınıf bir turizm ve arkeoloji kenti olacak. Denizli’de tarih ve kültür turizmi patlayacak. Ülke turizmine sağlayacağı büyük katkı ile Türkiye turizmde dünyanın ilk 3 ülkesinden biri olacak.

2. ÜNiVERSiTE KURULACAK
Pamukkale Üniversitesi büyük atılımlar yaptı. Büyük bir üniversite oldu. Denizli, önümüzdeki dönemde kurulacak 2’nci üniversite ile tam bir akademi ve bilim araştırma merkezine dönüşecek. Dünyanın önemli bilimsel buluş yapan merkezlerinden biri haline gelecek. Denizli gelişen teknokent ile yüksek teknolojili ürünler üretecek.
40.000 öğrenci eğitim görecek, 2000 yeni akademisyen görev alacak, binlerce kişi istihdam edilecek.Kurulacak olan ikinci üniversite ile ortaya çıkacak akademik yapı sayesinde Denizli bütün dünyada eğitim ve bilim alanında da öne çıkacak.

DENiZLi DÜNYANIN DOĞAL TAŞ MERKEZi OLACAK
Dünyanın en zengin doğal taş yataklarının bulunduğu ülkemizin en önemli Doğal Taş Merkezi Denizli olacak. Traverten ve mermer ocaklarında üretim artacak, modern teknolojilerle işlenecek. Sadece ham mermer satmaktan kurtulup katma değer artırılacak. İlimiz daha çok kazanacak. Denizli bu alanda dünyanın üretim merkezi haline gelecek.

ic-4

BÜYÜK MENDERES HAVZASI ÇEVREPROJESi
Büyük Menderes Havzası’nda nehir ekosistemini ve havza verimliliğini olumsuz etkileyen kirlilik ortadan kalkacak. Muğla, Aydın, Denizli ve İzmir yeniden temiz ırmağa kavuşacak. Büyük Menderes nehrinde yeniden balıklar yüzecek. Sel ve taşkınlar son bulacak. Tarım alanları sağlıklı suyla sulanacak. Bereket her yere yayılacak.

DENiZLi AKILLI KENT OLACAK
Çöp ve atık su arıtma tesisleri, alt yapı imalatları, yenilenebilir enerji kaynaklarıyla Denizli, Dünyanın en modern ve en iyi çevre standartlarında bir kent olacak. Tertemiz suyu, yemyeşil toprakları ve tertemiz havasıyla Denizli’de yaşamak ömrü uzatacak.

40 BİN KİŞİLİK STAT
Kırk bin kişi kapasiteli Denizli Şehir Stadyumu uluslararası standartlarda, günümüzün en gelişmiş inşaat teknikleriyle inşa edilecek. Şehir stadyumu 7 gün 24 saat esasıyla Denizli halkının hizmetinde olacak.

Yorumlar

altan   -  Bağlantı 11 Mayıs 2015, 13:54

syn zeybekçiye denizliye yaptığı yeniklerden dolayı teşekkür ederim .vaatlerinide yapacaklarından eminim .

vatandaş m   -  Bağlantı 11 Mayıs 2015, 10:46

Yıllardır bitemeyen otoban. Sağlık sektöründe çalışıyorum ama hiç duymadım kadın doğum, kalp damar hastanesi falan.

Vatandaş   -  Bağlantı 11 Mayıs 2015, 10:27

İstediğiniz kadar üniversite kurun içi boş olduktan sonra ne işe yarar. Ayrıca herkes üniversite mezunu olunca o kadar adama kim iş verecek onu söyleyen yok. Önüne geleni alırsan üniversiteye eğitim kalitesi yerlerde gezer.

sedat g.   -  Bağlantı 11 Mayıs 2015, 10:14

zeybekci denizlinin talihidir. yaptığı icraatlarıyla partiler üstünde tutuyorum kendisini

halil   -  Bağlantı 11 Mayıs 2015, 08:55

Zeybekçi dedimi tamamdır, gerisi teferruat. Denizlinin ve artık egenin gururu, yakında Türkiyenin gururu olacak inşallah.

erdoğan   -  Bağlantı 10 Mayıs 2015, 20:19

zeybekçinin denizliye yaptıklarını biliyorum sözünün adamıdır ben yapılan işe bakarım işkembeden atanlarla işim olmaz bunu derim başkada bir şey demem

zafer   -  Bağlantı 10 Mayıs 2015, 19:56

lafontenden masallar dinlemek daha keyifli….

Murat   -  Bağlantı 10 Mayıs 2015, 17:53

Sarayköy devlet hastanesi yazılmış ancak hastane kapatılıp semt polikliniğine çevrildi.
Dolayısıyla kendi doktoru yok geçici görevle idare ediliyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı