REKLAMI GEÇ

EĞİTİMİN KALİTESİ ÖĞRETMENLERİN KALİTESİ KADARDIR

25 Kasım 2020 Çarşamba

Her yıl olduğu gibi bu yıl da klasik bir ÖĞRETMENLER GÜNÜ geçti. Sosyal medyada bolca kutlama mesajları, protokolün öğretmenlere yönelik kutlama mesajları neredeyse aynı cümlelerle paylaşıldı, dile getirildi. Geçmiş yıllardaki kutlamalarda en güzeli okullarda öğrencilerin öğretmenlerinin ellerini öperek, “gününüz kutlu olsun öğretmenim” demeleriydi. Ne yazık ki bu yıl o da yapılamadı. Hayatımızın her yerinde olumsuzluk yaratan pandemi öğretmenler günümüzü de engelledi.

Biz eğitimciler bunlardan alınmayız, yeter ki sağlık olsun, öğrencilerimiz sağlıklı olsun, gelecek yıl daha iyi şartlarda günümüzü kutlarız.

Olaya biraz duygusal baktığımı düşünebilirsiniz. Öğretmenlik mesleğini abarttığımı da düşünebilirsiniz. Ancak şuna inanıyorum ki; dünyanın her tarafında ÖĞRETMENLER insan topluluğunun en fedakar, en saygıdeğer unsurlarıdır.

Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün Millet Mektepleri’nin Başöğretmenliğini kabul ettiği tarih olan 24 Kasım’da ülkemde iyi yetişmiş öğretmenler görmek istiyorum. Ülkemde öğretmenlerin özlük haklarının öğretmene yaraşır şekilde olmasını istiyorum.

Neden mi bunları istiyorum?
Çünkü ülkemde kaliteli eğitim istiyorum.
Çünkü ülkemde siyaset üstü, milli ve bilimsel eğitim istiyorum.

Toplumların zenginlik kaynağı; yer altı, yet üstü kaynaklar, ekonomi, sanayi, fabrikalar değil asıl zenginlik insan kaynağıdır.

Bu zenginliği de EĞİTİM yolu ile kazanabiliriz. Biz eğitimi tanımlarken kısaca “kalıcı davranış değişikliği kazandırmaktır” diye tanımlarız. Bu sayede bireyler kendi potansiyelini, yaratıcı gücünü keşfedebilir. Böyle bir eğitim ancak; “siyaset üstü, milli ve bilimsel” bir sistem sayesinde olur.

Bu nedenle diyoruz ki; “bir ülkenin eğitim kalitesi, öğretmen kalitesi kadardır.” Eğitimde diğer faktörler daha sonra gelir.
Gelişmiş ülkeler dediğimiz Kanada, İsveç, Danimarka, Güney Kore, Finlandiya gibi ülkelerin ortak özelliği ÖĞRETMEN eğitimidir.

Bu ülkelerde öğretmen eğitiminin çok özel meslek olarak yapılmasının yanında, öğretmenlerin özlük haklarının da diğer meslek gruplarına göre çok daha iyi olduğunu görürüz. Kaliteli öğretmenlerin olduğu ülkelerde doğal olarak kaliteli bir eğitim oluyor, sonuçta ülke kalkınmış, refah düzeyi yüksek insanların yaşadığı bir yer oluyor.

Gelecek öğretmenler günü için isteğim ve dileğim kısa vade de;
1- Öğretmenlik meslek yasasının çıkarılmış olması,
2- Öğretmenlere 3600 ek göstergenin verilmiş olması,
3- Öğretmenler gününde öğretmenlere birer maaş ikramiye verilmesi.

Uzun vade de;
Eğitimde siyaset üstü bir çalışma ile milli ve bilimsel temellere dayanan bir EĞİTİM sisteminin oluşması ve bu kapsamda KALİTELİ ÖĞRETMEN yetiştirme projesinin gerçekleşmesi.

Klasik olacak ama bende bütün meslektaşlarımın ÖĞRETMENLER GÜNÜ’NÜ kutlarım.

 

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorumlar

slaven bilic   -  Bağlantı 28 Kasım 2020, 13:50

ünlü düşünür slaven bilic hocamızın dediği gibi yetkisi olanların bilgisi yok bilgisi olanların yetkisi yok

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı