REKLAMI GEÇ

HAYATTAKİ EN GÜZEL ŞEYLER BEDAVADIR

27 Şubat 2019 Çarşamba

Bu cümle arkadaşımın yazmayı sevdiğim için bana aldığı defterin kapağında bulunan sözlerdi. Ziya Akyıldız’ın sözüymüş.

Yazıda şunlardan da bahsediyor. Yaşamımızın nedeni olan hava bedavadır, gülmek, sarılmak, kahkaha atmak, sevmek, aşık olmak ve sadık bir arkadaş edinmek, satın almak değil sahiplenmek.

En sonunda da “Hayatta bedava olan şeyler saymakla bitmez, değerini bilmek bedavadır” diye ekliyor.

Defteri her elime alışımda o ilk sayfasında karşılaştığım yazı gülümsememe neden oluyor. Siz de gülümseyin istedim.

Bu hafta bir de kitap önerim var Tolstoy’dan, “İnsan Ne İle Yaşar.” Bilinmedik bir kitap değil, dünya klasiği ancak ben geç tanıştım ve bu beni üzdü. Kesinlikle öneririm az sayfalı ve akıcı, bir oturuşta okursunuz bende aynen öyle oldu. Adından da anlaşılacağı gibi insanlık üzerine kıssadan hisseleri var.

Hadi kitaptan sonra bir de film önerisinde bulunayım. Yine izlerken hem düşündüren hem de güldüren bir film “Kaptan Fantastik.” 2016 yapımı bir film ve Imdb puanı da oldukça iyi.

Konusu bir hayli ilginç. Herkesten uzakta neredeyse izole bir hayatı seçen bir aile hikayesi. Annelerinin hastalanmasıyla başlarından geçen olayları ve topluma karışmaları anlatılıyor. Konu çok basit görünse de hikayenin alt metninde kapitalizme, eğitim sistemine ve toplumsal normalara kadar bir çok konu işlenmiş. Daha fazla anlatmıyorum eğer bu yazımdan sonra izleyenler olursa sizin de düşüncelerinizi merak ediyorum, film hakkındaki görüşlerinizi bana ulaştırabilirsiniz.

Son önerim; şu hani hep yapmak istediğiniz ama bir türlü cesaret edemediğiniz hayaliniz var ya, onun için bugün bir adım atın. Büyük ya da küçük fark etmez, sadece bir adım olsun. İnanın en içten gülümsemelerinize kaynak oluşturacak.

Bu haftaki konum gülümsemek oldu, çok güzel de oldu. Artık toplumca şöyle güzelce gülümsemeye ve nefes almaya ihtiyacımız olduğuna inanıyorum.

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı