REKLAMI GEÇ

YAZ VÜCUDU NASIL YAPILIR?

14 Haziran 2019 Cuma

Kış sonlarına doğru başlayacak olduğunuz diyete başlayamadınız mı? Yoksa bu diyete başlama arifelerinde daha fazla mı kilo aldınız?

Spora başlama planlarını erteleye erteleye yaz mı geldi?

Bu yazımda tahmin edeceğiniz üzere ‘hızlıca vücudumuzu yaza nasıl hazırlarız?’ üzerinde duracağım. Bir spor eğitmeni ya da diyetisyen değilim, bu yüzden çok ayrıntılı bilgi veremeden genel hatlarıyla değineceğim konuya.

Gönül isterdi ki hem diyetisyen hem de spor eğitmeniyle ayrı ayrı görüşüp size uzun uzun bilgiler verebileyim.

İlk adımımız bol bol ödem atmak olmalı. Çeşitli çaylar, detox kürleri ve ödem atıcı besinler tüketilmeli. Bunlardan en önemli ve en bilindik olanı tabi ki su. Her zamanki gibi bol bol su içmenizi öneriyorum. Mevsiminde olan sebze ve meyveler özellikle de salatalık; sabah, öyle, akşam her saatte yenebilecek bir sebze pazardan bol bol alın, eksik etmeyin dolabınızdan. Maydanoz, salatalık ve elma suyuyla yapacağınız güzel bir detox kürüyle bol bol ödem atabilirsiniz.

İkinci adımımız tabi ki spor. Motivasyonunuz dümdüz bir karın, deniz, kum ve güneş olsun. Sıkı bir çalışmayla o fazlalıklardan bir bir kurtulacaksınız. Nasıl mı? Bildiğiniz üzere bolca emek ve sabır. Sabredin ve pes etmeyin.

Tüm vücut egzersizi yapmaya özen gösterin, bunun için illa spor salonuna ihtiyacınız yok. İnternette onlarca video ve program var. Fazlalıklarınız için ve ayrıca rahatsız olduğunuz bölgeleriniz için de ek olarak bölgesel çalışmalar yapabilirsiniz.

Üçüncümüz ise yemek. Yeme alışkanlıklarınızı değiştirin, hayatınızdan çıkartacağınız üç beyaz sizi forma sokmadaki en önemli adım olacaktır. Bir müddet işleri sıkı tutmak isterseniz. Üç günlük bir detox programı uygulayıp sonrasında spora başlayabilirsiniz.

Akşam yemeklerinde bol bol yeşillik tüketin ve en önemlisi yemeği çok geç saate bırakmayın. Birazcık da olsa karnınız aç girin yatağa biraz guruldasın. Mevsim meyve ve sebzelerini sofranızdan eksik etmeyin. Dondurmayı fazla abartmayın belki haftada bir.

Çok zor değil güzel edinilecek bu alışkanlıklarla vücudunuz hızlıca şekillenecek ve fazlalıklarınızdan kurtulacaksınız. Hem hafifleyecek hem de yeni ölçülerinizle daha mutlu olacaksınız.

Denemeye değer geç kalmış sayılmazsınız.
İyi yazlar.

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı