REKLAMI GEÇ

İLKEL VE MEDENİ TOPLUM

31 Mayıs 2019 Cuma

İlkellik, kelime anlamıyla ilk durumda kalmış ve gelişmenin başında olan anlamına gelmektedir.

Bu tanıma göre baktığımızda 21. yüzyılda ilkelliği oldukça aşmış ve medeni bir toplum olmamız gerekiyor.

Peki, insanlık tarihi boyunca binlerce yıllık bilgi, kültür ve medeniyet birikimimiz varken, 2019 yılında nasıl olur da ben gece veya gündüz sokakta rahatça yürüyemem, doğmayan çocuğum için endişelenebilirim?

Peki, neden 1.5 yaşındaki bir çocuk çok çirkin bir şekilde hayatını kaybedebilir?

Binlerce soru sorulabilir bu konu hakkında ve hepsinin de çok can yakıcı olacağından eminim.

Sorular çok, çözümünü arayalım.

Aslında biraz düşününce yıllar önce bir adam tüm bu sorularımızın yanıtlarını bir bir vermiş.

İlk olarak aile ile başlayalım, kimse ilk doğduğu anda katil, tecavüzcü ya da hırsız olarak doğmuyor değil mi?

Eğitin, çocuğunuza her şeyi öğretin. Doğruyu ve yanlışı, eğriyi büğrüyü her şeyi aktarın. 5-6 yaşa kadar ne verirseniz çocuğunuza onunla büyüyecektir. İstisnalar tabi ki de olacaktır ancak bilimsel olarak da gayet güzel açıklamışlar, okuyunuz lütfen.

Çocuklara her şeyi onların anlayabileceği bir dille anlatın. Onlarla konuşun, onları kendilerinin bir birey olduğunu hissettirin. Yeri geldiğinde onlarla tartışın. Çocuk demokrasiyi bile evde öğrensin.

Bu arada çocuğunuzu eğitmek için illa profesör olmanıza gerek yok.

“Biz cahil dediğimiz zaman, mektepte okumamış olanları kastetmiyoruz. Kastettiğimiz ilim, hakikati bilmektir. Yoksa okumuş olanlardan en büyük cahiller çıktığı gibi, hiç okuma bilmeyenlerden de hakikati gören gerçek alimler çıkabilir.”

Tabi işin bir diğer yüzü daha var. Okumayan, görmeyen, duymayan ve bilmeyenler…

Onlara buradan seslenebileceğimi düşünmüyorum çünkü okumuyorlar ama ben yazayım okuyanlar okumayanlara söylesin.

Sırf çocuk yapmak için yapan, ilgisiz anne ve babalar. Bu ülkenin ve insanlığın gerilemesinin sebebi sizler ve sizlerin eğitemediği çocuklarınızdır.

“Büyük başarılar, değerli anaların yetiştirdikleri seçkin çocukların yardımıyla meydana gelir.”

Öğretmenler sizin göreviniz sadece bilgi vermek, öğretmek değildir. İlk adım eğitim olmalı, bir öğrenci ne kadar öğretilirse öğretilsin, özellikle dünyanın sırrını elinde tutacak bir bilim adamının eğitime ihtiyacı olacaktır. Sözüm işini hakkıyla yapan, öğrencileri için canla başla çalışan öğretmenlerimiz için değildir, onlar benim için çok değerlidir lütfen alınmasınlar. Sözüm üç aylık tatili var rahat iş diyenlere ve maaşımı alır geçerimcileredir.

“Yeni kuşak, en büyük cumhuriyetçilik dersini bugünkü öğretmenler topluluğundan ve onların yetiştirecekleri öğretmenlerden alacaktır.”

Yanlış eğitim politikaları ve kurallarınızla siz yetkililer. Bu ülkenin ve insanlığın gerilemesinin bir diğer ana sebebi sizlerin yaptığı çıkarcı politikalarınızdır. Daha az eğitim daha fazla oy, daha az doğru daha büyük mevki. Daha çok havaalanı daha az laboratuvarlı okul.

“Gençliği yetiştiriniz. Onlara ilim ve irfanın müspet fikirlerini veriniz. Geleceğin aydınlığına onlarla kavuşacaksınız.”

“Dünyada her şey için, medeniyet için, hayat için, başarı için, en hakiki mürşit bilimdir, fendir.”

Sadece gösterilmek isteneni gösterip gerçekleri yansıtmayan haberlerle, içinde şiddet, istismar ve saymakla bitmez entrikalarla dolu dizi ve toplum yapısını bozucu evlenmeden oturduğumuz sofraya kadar dejenere edici programlarla ülkenin içine limon sıkan büyük medya patronları. Reytingler uğruna yapılan bu programlar sonucu yaşanan tecavüz, cinsel istismar ve şiddet gibi tüm bu ilkelliklerden, ülkenin ve insanlığın gerilemesinden siz sorumlusunuz.

“Basın milletin müşterek sesidir. Başlı başına bir kuvvet, bir okul, bir öncüdür.”

Peki, bu adam müneccim mi? Hayır.

Bu adam bir asker, cumhurbaşkanı, öğretmen, yazar ve bilim adamı. İleri görüşlü ve zorluklarla kurulan bu ülkeyi medeniyete ulaştırmak isteyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk. Ölümünün üzerinden 81 yıl geçti.

Yıl 2019 ve izlediklerimiz, gördüklerimiz ve yaşadıklarımız.

Bir yanımız mütemadiyen ilkel diğer yanımızsa always medeni.

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı