REKLAMI GEÇ

YÜZ YOGASI FAYDALARI NELERDİR?

13 Eylül 2019 Cuma

Yüzümüzde de vücudumuzdaki gibi kaslar vardır ve tıpkı spor yaptıktan sonra güçlenen vücut kaslarımız gibi yüz kaslarımızı da güçlendirmek mümkündür.

Yüzümüzde bulunan her kas için belirli egzersizler var ve bu egzersizleri düzenli bir şekilde yaptığımızda yaşlılıktan dolayı oluşan sarkmaları ya da oluşabilecek sarkmaları engelleyebiliriz.

Yüz yogasını erken keşfedenlerdenseniz uzun bir süre genç ve diri bir cilde sahip olacaksınız demektir.

Bu egzersizlerin amacı mevcut kası güçlendirmek olduğu için düzenli ve titiz bir şekilde yaklaşık 2 ay kadar her akşam yapmanız gerekiyor. Şimdiden gözü korkanlar olabilir ama ileride binlerce lira harcamak ya da bıçak altına yatmak kesinlikle daha korkutucu. Hem de istenilen o doğal görüntüye erişemeden. Tamamen tercih sizin.

Bir diğer yandan baktığımızda, kendinizi iki ay boyunca disipline edip her akşam yatmadan önce hem yoganızı hem de cilt bakımızı yapmış olacaksınız. İnanın bir süre sonra yemek yemek gibi bir alışkanlık ve rutin haline gelecektir.

Egzersizlere başlamadan önce yüzünüzü iyice temizlemeniz önemlidir. Egzersiz sonrasında da güzel bir nemlendirici veya serumla da destekleyip bir güzel uyku çekersiniz ya da mükemmel bir güne başlarsınız.

Hareketleri yaparken lütfen kaş yaparken göz çıkarmayın, doğru ve dikkatli bir şekilde yapmaya çalışın. Yanlışlıkla yüzünüzde asimetri oluşsun istemeyiz. Yanlış yapılan hareketler yine geçmesini istediğiniz kırışıklıkların tam tersine artmasını da sağlayabilir. Lütfen hareketleri düzgün ve dikkatli bir şekilde yapın derim.

Yüz egzersizleri yapabilmek için internet üzerinde yüzlerce video var hem yabancı hem de yerel birçok kanal özellikle yüz yogası hakkında birçok bilgi veriyor. Birazcık araştırmayla güvenilir kanalları keşfedebilirsiniz. Bende kendime uygun birkaç tane buldum ve takip ediyorum, İsteyenleriniz olursa maille sorabilirsiniz.

Son olarak yine eklemek isterim; sadece yüz yogası değil, cilt bakımlarınız ve beslenmenizde çok önemli faktörlerdir. Cildinizi diğer yönlerden de desteklerseniz kesinlikle daha güzel sonuçlar elde edebilirsiniz. Su içmeden istediğiniz kadar yoga yapın pek de bir önemi olmayacaktır. Bunlara da dikkat etmeliyiz sadece yüzümüz için değil tüm vücudumuz için durum böyledir.

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorumlar

Asude   -  Bağlantı 19 Ocak 2020, 10:03

Takip ettiğiniz kanallar hangileri?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı