REKLAMI GEÇ

SİGARAYI BIRAKMANIZA YARDIMCI OLABİLECEK FİKİRLER

16 Ağustos 2019 Cuma

Malum sigaraya zam geldi. Fakirin elinden de sigarayı aldıklarına göre sigarayı bırakmak için benim gibi debelenen siz dostlarıma armağan ediyorum bu tavsiyeleri. Bu arada evet zam bırakma sebeplerim arasında var ancak ilk sırada tabi ki sağlığım. Diş doktorumun beni azarlaması oldukça etkili oldu.
Para bizler için önemli bir faktör ancak en önemlisi sağlık bunu unutmayalım. Bırakmayı düşünenlere tavsiyem bırakacaksanız para için değil sağlığınız için bırakın.

Birliktelik;
Sigarayı bırakmadaki en etkili yöntemin, aile içinde veya çokça yakın olduğunuz bireylerle birlikte bırakmak olduğunu belirten çokça araştırma ve çalışma bulunmaktadır. Mantıklı ve gaza getirici oldukça iyi bir fikir olduğu kesin.
Sürekli birlikte olduğunuz arkadaşınızın, siz bırakmak için debelenirken yanınızda püsür püsür sigara içmesi pek de iç açıcı bir durum olmayacaktır.

Para;
Para değil, sağlık ancak bu güzel fikirle kendinize o hep almak istediğiniz çantayı rahatlıkla alabilirsiniz ya da biriktirdiğiniz bu parayla tatil yapabilirsiniz. Sigara fiyatları bu durumdayken de bunları rahatlıkla yapabilirsiniz. Nasıl mı?

Malzelemeler;
Bir adet kumbara ya da kumbara yerini alabilecek herhangi bir kutu.
Bir adet aşırı disiplinli bir arkadaş ya da aile bireyi.
Yapılışı; Günde ne kadar sigara içiyorsunuz. İki günde bir paket mi? O zaman aldığınız sigaranın parasının yarısını örneğin 10 liraysa 5 lirasını her gün kumbaraya atıyorsunuz.

İçtiğiniz her sigara başına da bir paket parası kadar ceza yine kumbarada yerini alıyor.
Bu kurallara bağlı kalıp belirlediğiniz süre boyunca bu uygulamayı yapın.
Sonuç; bedavaya gitmiş gibi hissettirecek bir tatil.

Değişimler;
Gaza gelmenizi sağlayacak en güzel yöntem. Bıraktıktan sonra cildinizde ve bedeninizdeki değişimler. Dişleriniz, içmediğiniz için artık daha beyazlar. Cildiniz içmediğiniz için daha canlı ve daha az gözenekli ve siyah noktasız olacak.
Gün içerisinde aynaya bakıp kendinize şu telkinde bulunabilirsiniz. ‘Sigarasız daha güzelim.’ Aynalarla konuşun.

Sosyal ortamlar;
Bırakmaya başladığınız ilk günler iradeniz daha yıkılabilir olacağı için sigaralı sosyal ortamlardan uzak durmanızı tavsiye ederim.
Sonrası için de tüm arkadaşlarınızı tembihleyebilir ya da tehtid edebilirsiniz. (Bana sigara verme!)
Aslına bakılırsa bırakmak çok zor değil de sadece çok kolay erişilebiliyor. Herkesin elinde paket var. Bu da az gelişmişliğimiz anlamına geliyor biliyorsunuz değil mi?

Molada hep yaptığınız sigara kahve ikilisini ayırıp yolunuza kahve ile devam edebilirsiniz. Kahve ve muhabbet bu ikili daha masum oldu.
Alışkanlıklarınızı değiştirin, inanın bir müddet sonra siz bile bıraktığınızın farkına varmayacaksınız.

Beslenme;
Bırakma maceranızı beslenmeniz ile destekleyin. Bol bol su için. Ödem atıcı içecekler ve yiyecekler tüketin. Sigarayı bıraktım bahanesiyle abur cubura boğmayın kendinizi. Şeker de bir bağımlılıktır.

Tavsiyelerim bu kadar
Kendi hayatımda %100 başarı sağlayabilmiş değilim ancak bırakmak için elimden geleni yapıyorum. En önemlisi yıllar sonra çok sevdiğim çocuklarımı ya da torunlarımı bu aptal işi meret yüzünden bırakıp gitmek istemiyorum.
Kendime inanıyorum, siz de inanın. Olmasa bile denemekten vazgeçmeyin.

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorumlar

mehmet hasgür   -  Bağlantı 16 Ağustos 2019, 11:56

Tavsiyeleriniz için teşekkürler. 20 yıl sigara içip 25 yıldır içmeyen biri olarak en önemli kriteri unuttuğunuzu fark ettim. Sigarayı bırakıyorum kararı. Bu kararınız yoksa bir yandan içme isteği duyduğunuz için siz de çözüm bulamazsınız.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı