REKLAMI GEÇ

SENİN RENGİN NE?

6 Mart 2019 Çarşamba

Farklılaşma çabamız içerisinde hepimiz aynıyız aslında.

Üniversitede hocam bu cümleyi kurana kadar kendimi inanılmaz havalı ve faklı görüyordum. Sonra oturup düşündüğümde aslında durumun sadece benim hissettiklerimle ilgili, gerçeklerin ise daha farklı olduğunu gördüm. Çevremi biraz dikkatlice izlediğimde iki yan sıradaki kızla ayakkabımın aynı olduğunu, diğeriyle de saç tarzımın benzediğini fark ettim. Benzerlikler ve tesadüfler art arda sıralanmış olabilirdi. Her neyse deyip bu faslı geçmiştim.

Aklımın kenarında kalan bu cümle algılarımı açmıştı. Yaşıtlarımla sadece kıyafet ve tarz konusunda değil, hayaller ve beklentiler konusunda da aynı hisleri paylaşıyorduk. Bu özenti değildi. Şu anda eminim birçok insan küçük bir kafe açmak ya da karavanla dünya turu yapmak istiyor. Peki, kaçımız hayallerini gerçekleştiriyor. Parmakla sayılabilecek kadar az.

Üniversiteden mezun olduktan sonra herkesin benzer hayalleri vardı.
Artık uzun ya da kısa işsizlik sürecinin ardından sabah sekiz akşam bilmem kaçta eve gidip ertesi gün biraz daha fazla çalışabilmek adına dinlenip uyuyoruz. Sistemli ve uyumlu bir şekilde evlenip, çoluk çocuk yapmak ve emeklilik süreçlerine kadar 40 yıllık planımızı yapıyoruz.

Farklı değiliz, evet önümüze konulan seçenekler arasında dilek tutuyoruz.
Nasıl farklı olabiliriz sorusuna yanıt aramak yerine kendimden küçük bir örnek vermek istiyorum. Dün gece annemin doğum günüydü, onun kutlaması vardı ve hala yazımı yazamamıştım. Bir hafta boyunca da ne yazmam gerektiğini kafamda netleştirememiştim. Her hafta yeni bir konu bulmak göründüğünden zormuş, üstatlara selam olsun buradan. Gece başına geçip, yarım bıraktığım iş ile birlikte yürütmek benim gibi tembel insanlara zor gelebiliyor, pes etme düşüncelerine itebiliyor. Yolda mail kutumda gördüğüm sizden gelen mailler beni kendime getirdi.

Ne kadar herkese benzesek de hepimizin içinde binlerce renk var ve illaki bir renk daha canlı kalıyor içlerinde, ben buradayım diyor. Sizin renginiz ne mavi mi? İçinize dönüp bakın o renge.

Sizi siz yapan renk ne ise peşini bırakmayın.

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı