REKLAMI GEÇ

AYRILIK ZOR ÖLÜMDEN

21 Temmuz 2019 Pazar

Bana bu satırları yazdıran, 6 ay önce vefat eden polis memuru Fahri Can kardeşimin değerli eşi.

Trafik kazasında kaybettiğimiz günden bu yana zor onun acısıyla yaşamak. 21. yüzyılda 3 gün sürüyor ölüm acısı bizlerin. Yol arkadaşını kaybedenlerin ise bir ömür…

Ne zaman sosyal medyadan Fahri Can’la ilgili bir paylaşım yapsa, ne zaman iki satır yazı yazsa donup kalıyorum. Olan ya da olmayan derdimden utanıyorum. Derdinin farkında ve derdiyle dertlenirken bile şikayet yok, isyan yok. Sadece özlem var, aşk var, yol arkadaşını kaybetmenin hüznü var.

Hele son paylaştığı yazıda öyle cümleler yazmış ki okuyunca olduğum yerde kalakaldım.

“Benim için çok değerli yıllardı. Daha dün gibi gelişimiz ve şimdi hiç istemediğim şekilde gidişimiz… Hayatımın en güzel yıllarını geçirmişim belki de hiç haberim olmadan. Şimdi ayrılık zor geliyor. 2 kişi geldik 3 kişi olduk ama vedamız gene 2 kişi oldu. Gitmek kolay, belki de zor olan yüreği güzel dostlardan acı şekilde ayrılmak. Eşyalarımızla birlikte anıları da topladım. Yanıma bir kaç fotoğraf karesiyle dostun gülüşünü aldım yola çıkıyorum şimdi…”

Zor geliyor dostlar. Bu cümleleri buraya yazmak bana çok zor geliyor.

Henüz hayatının baharında yazılan bu cümleler bana çok ağır geliyor.

Dedim ya size derdimden utanıyorum. Kalmaya gelmediğimiz bu hayatta, dünyada kalacak dünya dertleriyle dertlenmekten utanıyorum.

Küçük bir ilçeye 2 kişi gelip, çocuk sahibi olup, daha sonra eşini kaybeden Gonca’nın cümleleri utandırıyor beni.

İçimden özür dilemek geliyor herkesten. Kalbini kırdığım kim varsa gidip helallik almak istiyorum. Dünyada kalacak para, pul, makam, şöhret ne varsa elimin tersiyle itip yardım etmek istiyorum uçan kuşa bile. Varken dünyada ölümler ve ondan daha zor ayrılıklar dünyalık şeyler için üzülmeye değer mi!

Değmiyor işte görüyorsunuz. Gidiyor birer birer sevdikleriniz, sevmedikleriniz, değer verdikleriniz ya da nefret ettikleriniz. Dünyada kalacak bir ev için küs kaldığınız amcanız gitti geçenlerde. Makam hırsı yüzünden ezdiğiniz arkadaşınız da… İnanın size de kalmayacak dünyalık hevesler.

Halbuki elinden tutmak var düşenin. Zoru kolay yapmak var. Ve bunlar için Allah’a yönelen bir gönül, insan seven bir yüreğe sahip olmak var.

Sevdiğiyle kavuşması mahşere kalanlaradır son sözüm.

Sonu olan bir hayatta yaşayamadığınız aşkı, sevdayı, mutluluğu sonsuz bir dünyada yaşamanız içindir tüm duam…

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı