REKLAMI GEÇ

BİZ AYNI HALAYIN ÇOCUKLARIYIZ!

29 Temmuz 2018 Pazar

προηγούμενους γείτονες !*

Her milletin olduğu gibi bizim de tarihimiz çeşitli ülkelerle savaşlarla geçti. Yunanlılar son yüzyıllarda kıyasıya mücadele ettiğimiz en bulunmaz düşmanımız! oldu. Çünkü bizim düşman olmamız gerekiyordu. Eğer düşman olmazsak silah baronları o silahları, uçakları, denizaltıları kime satacaktı? Uganda’ya mı, Çad’a mı?

Biz 2 uçak alsak hemen Yunanistan’ın kapısını çalıp onlara 3 uçak sattı silah baronları. Yunanistan’a mayın satanlar, bize gelip anti mayın araçlarını sattılar. Biz milli servetimizi silahlara gömerken zenginleşti o ülkeler.

Biz tarih boyunca Yunanlarla çok iyi dostluk kuramadık. Kurtuluş Savaşı’nda milyonlarca insanımız Yunan hükümetlerinin, askerlerinin doymayan ihtiraslarına kurban gitti. Ancak savaşın hemen bitiminde Mustafa Kemal Atatürk, daha birkaç yıl önce savaştığı Yunanistan’la ortak hareket etmeye başladı. 10 yıl sonra Yunanistan Atatürk’ü Nobel Barış Ödülü’ne aday bile gösterdi!

Şimdi Yunanistan tam anlamıyla cehennemi yaşıyor. Onlarca insan yanarak can veriyor o güzel topraklarda. Evler, kiliseler, hastaneler, ormanlar, araçlar… Aklınıza ne gelirse cayır cayır yanıyor. Biliyorum ki bu ülkenin güzel insanları çok ama çok üzülüyor yanan insana, toprağa, eve, ağaca. Birkaç insan dışı varlık ‘ohh ne güzel yansınlar’ yazıyormuş. Bırakınız yazsınlar efendim. Bu insanlar olmasa ‘iyilik-kötülük’ nasıl anlaşılır!

Yunan hükümeti, ülkemizin yardım etme isteğini kabul etmemiş. Ne düşündüler bilmiyorum ama şunu söylemek isterim Yunan halkına…

Sizin orda yanan bir insanınınız için biz de burada yanıyoruz. Ağaçlar yandıkça memleketinizde bizim de ciğerlerimiz yanıyor. Keşke hükümetiniz kabul etseydi yardım çağrımızı. Emin olun daha hızlı söndürürdük yangını. Sadece evlerdeki, ormanlardaki yangını değil elbette. İki ülkenin halklarının yüreklerine de bir tas su dökerdik. Biraz daha dost olurduk sizinle.

Biz aynı halayın çocuklarıyız. Siz orda sirtaki yaparken biz burada ‘Kasap Havası’nda halay çekiyoruz mesela. Biraz müzikleri yaklaştırsak siz bizim halayı çekersiniz, biz sirtaki yaparız.

Bugünlerde geçecek komşu.

Kaybettikleriniz için çok üzgünüz. Umarız ki bu yangın felaketinin acısını kısa sürede atlatırsınız. Biz sizi çok seviyoruz. Halide Edip’in dediği gibi: ‘Hükümetler düşmanımız olabilir ama milletler dostumuzdur.’

*Geçmiş olsun komşu

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı