REKLAMI GEÇ

EMİNE BULUT / CİNAYETİ GÖRDÜM!

1 Eylül 2019 Pazar

Hepimiz bu cinayeti gördük, hadi saklamayın.

Görmek ne kelime. Cinayete giden yoldaki taşları hepimiz döşedik.

Kimimiz sokak ortasında bir kadına kalkan ele ses çıkarmadık, kimimiz evdeki şiddete.

Koyamadık zamanında tepkimizi bu şiddete.

Mevzu inanın sadece kadına şiddet değil. Mevzu çok daha derinlerde. Biz artık şiddeti normal karşılayan, herkesin adaleti kendisinin sağladığı bir toplum haline geldik!

Okulda öğretmen dayak yiyor. Çocuğuna iyi davranmadı diye, notunu düşük verdi diye ve bir sürü saçma sapan nedenden dolayı dayak yiyor öğretmenler. Okulu basıyor veliler. Öyle bir an geliyor ki öğrenci okula gidip pompalı tüfekle öğretmenini öldürüyor!

Hastanede doktor, hemşire dayak yiyor. Hastaya iyi bakmadı diye, sorduğu soruya geç cevap verdi diye ve yine bir sürü saçma sapan nedenden dolayı yiyorlar dayağı. Dayak olmazsa tehdit başlıyor. O ilin, o ilçenin mülki amirine şikayet ederim, sen sürdürürüm tehditleriyle devam ediyor hastanede de hayat…

Futbolda şiddet son derece kanıksandı artık. Bir maçta çıkan büyük kavgalar kimseyi ilgilendirmiyor. Düşünün her ilin takımı, rakip taraftarlar o şehre geldiğinde rakip taraftarın formayla o caddelerde gezmesinden rahatsız oluyor. Kavgalar çıkıyor, kanlar akıyor. Kör şiddet devam ediyor…

Tahammülsüzlük artık paçamızdan akıyor iki gözüm. Tahammülümüz kalmadı artık hiçbir şeye. Hastanede sıra beklemek istemiyoruz. Maçlara gireceğimiz zaman bilet kuyruğunda beklemek bile dokunuyor bize. Eşimizin herhangi bir konudaki isteği de zor geliyor.

Güçsüz kim varsa saldırıyoruz işte. Okulda öğretmene, hastanede doktora, evde kadına…

Hani bu topraklar güçsüzün yanında yer alanların topraklarıydı. Hani bu ülkede saygı vardı doktora, öğretmene ve kadına.

Emine Bulut, ‘Ölmek istemiyorum’ diye haykırdığında, asla o haykırış hepimizeydi.

Bize bağırdı Emine Bulut, yeter artık dedi.

Cahilliği kutsamayın dedi. Cahil kutsandıkça daha fazla şiddet, daha fazla tahammülsüzlük gösterecek, prim vermeyin bunlara dedi.

Anladık mı diye sorarsanız, inanın anlamadık ve anlayamayacağız. Kurtulmadan cahillikten, kör düşüncelerden, sonu olmayan tartışmalardan anlayamayacağız Emine Bulut’un ‘Ölmek istemiyorum’ haykırışını…

 

 

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı